BESIP seniorům

28.12.2016 15:10

Bezpečný pohyb v silničním provozu, i pokud jde jen o přecházení vozovky, je pro starší lidi stále náročnější. V zimním období s velmi krátkými dny je nutné počítat i se sněhem nebo náledím. A v době předvánočního shonu se přidává ještě spěch, nervozita a nepozornost.

BESIP seniorům
Foto: Archiv
Popisek: BESIP - nové logo

Krajský koordinátor BESIP V Pardubickém kraji ve spolupráci s městskou policií právě proto i v této době připravuje pro seniory přednášky a besedy.

Probírají se pravidla pro přecházení, chůzi po krajnici či při okraji vozovky. Posluchači se zajímají také o povinnosti ostatních účastníků provozu, zejména cyklistů a řidičů motorových vozidel. Dotazy a následnou diskusi lze využít i k vyvrácení nebezpečných mýtů o „absolutní přednosti chodců“ a podobně.

Jak významnou roli mají za snížené viditelnosti reflexní prvky na oblečení se přítomní dozvídají v rámci celostátní kampaně Vidíme se. Současně na každém takovém setkání reflexní prvky dostávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Zástupci Česka bodovali na veletrhu cestovního ruchu v Dubaji

13:04 CzechTourism: Zástupci Česka bodovali na veletrhu cestovního ruchu v Dubaji

Po třech letech zprostředkovala Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism ve spolupráci se Zast…