Benešova vila přivítala rekordní počet návštěvníků

26.09.2016 7:35

Poslední víkend v září otevřela Benešova vila v Sezimově Ústí své brány veřejnosti a jako tradičně byl o její prohlídku velký zájem. Celkem 825 zájemcům se otevřely nejen místnosti, ale také přilehlá zahrada, kde manželé Benešovi trávili volné chvíle.

Benešova vila přivítala rekordní počet návštěvníků
Foto: Radek Kraus
Popisek: Benešova vila

Návštěvníci procházeli s průvodci nejprve prvním a druhým patrem, kde se nachází řada původních předmětů, které vlastnili manželé Hana a Edvard Benešovi. Prohlédnout si mohli také proslulou pracovnu nebo jídelnu s replikou původní vitríny s předměty, které sbírala Hana Benešová.

Druhá část prohlídky probíhala v zahradě a zakončena byla u hrobky manželů Benešových s bronzovou replikou busty prezidenta Beneše od sochaře Karla Dvořáka. Hrobka, kterou Úřad vlády ČR v roce 2008 uvedl do původního stavu dle projektu předního českého architekta Pavla Janáka, je umístěna v parku pod vilou a je volně přístupná veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…