Bikeři sjedou z Tanvaldského Špičáku. Lesy ČR pro ně postavily nový bikepark

06.09.2017 9:55

Bikepark na Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách, to je 6,2 kilometrů jednosměrných až metr širokých lesních stezek s přírodním povrchem. Lesy ČR spolu s městy Tanvald či Desná i obcí Albrechtice v Jizerských horách a Sdružením cestovního ruchu Jizerky letos realizovaly projekt za 2,2 miliony korun. Zážitkovou jízdu zvládnou všichni cyklisté včetně dětí. Poprvé vyrazí na trať v sobotu 9. září. Sraz v 9:30 hodin u dolní stanice lanovky na Špičák.

Bikeři sjedou z Tanvaldského Špičáku. Lesy ČR pro ně postavily nový bikepark
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Cyklobikery čeká sjezd z vrcholu Tanvaldského Špičáku, tedy 831 metrů nad mořem. Dostanou se tam lanovkou z Albrechtic v Jizerských horách nebo vyjedou po tamější asfaltové komunikaci z albrechtického sedla. „Vybudovali jsme dvě trasy s barevným označením, které odpovídá tradiční náročnosti jako u sjezdovek,“ říká Ludvík Řičář, krajský ředitel Lesů ČR z Liberce. Téměř čtyřkilometrová modrá trasa má průměrný podélná sklon 4,5 %. Obtížnější červená trasa je dlouhá dva a půl kilometru a klesá v podélném sklonu 7,3 %.

Trasy se stavěly od konce letošního dubna do srpna. Realizaci předcházela dohoda partnerů projektu, tedy podniku Lesy ČR, Města Tanvald, Města Desná, Obce Albrechtice v Jizerských horách a Sdružení cestovního ruchu Jizerky. „Cílem bylo vytvořit zajímavou a lehce dostupnou volnočasovou sportovní aktivitu pro návštěvníky Tanvaldska a přispět tak k jeho rozvoji,“ pokračoval Řičář.

Záměr, o kterém se diskutovalo již od roku 2013, byl projednán se zástupci ochrany přírody, tedy Správou CHKO Jizerské hory. Projektovou dokumentaci pořídily Lesy ČR v roce 2016, vše schválil stavební úřad v Tanvaldu. Po celou dobu partneři projektu spolupracovali s nadšenci z DH-FR racing Tanvald z.s., a to už při projektování a poté následně při výstavbě, když prováděli trvalý odborný dozor. „Potvrdilo se, že jsou odborníky ve svém oboru,“ dodal ředitel Řičář. Provozovatelem Bikeparku je Sdružení cestovního ruchu Jizerky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…