Břeclavské ÚZSVM odvedlo za první dva měsíce letošního roku do státního rozpočtu více než 7 miliónů

04.05.2018 16:16

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Břeclavi odvedl za první dva měsíce roku 2018 do státního rozpočtu částku přesahující 7 325 000 Kč. ÚZSVM získal tyto finanční prostředky především z prodeje nepotřebného majetku, dále z pronájmu, a také z úhrad za zřízení služebnosti vedení inženýrských sítí na státních pozemcích.

Břeclavské ÚZSVM odvedlo za první dva měsíce letošního roku do státního rozpočtu více než 7 miliónů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM realizuje nepotřebný majetek především formou výběrového řízení s následnou aukcí, při které zpravidla dojde k navýšení ceny. Další prostředky získává z pronájmu nemovitých věcí, především pozemků. Z části se jedná o pozemky, které jsou zastavěny stavbami jiného vlastníka. Finanční prostředky, které Úřad takto získá, se stávají příjmem státního rozpočtu.

Jednalo se například o prodej pozemku v bývalé pískovně v katastrálním území Valtice za 3 400 000 korun. Cena tohoto pozemku byla díky následné aukci navýšena o 1 000 000 korun. Dalším významným prodejem byl prodej pozemku v katastrálním území Pohořelice nad Jihlavou za 610 tisíc korun. Tento pozemek uvnitř oploceného areálu získal stát konfiskací na základě Benešových dekretů v roce 1945.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…