Březen na ČMKB: Ceny dvouletých kontraktů elektřiny i zemního plynu šly v březnu znovu dolů

14.04.2020 9:59

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo v březnu uzavřeno 1976 kontraktů na dodávku 2,2 milionu MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 1,493 miliardy korun. Průměry dvouletých kontraktů šly znovu dolů a klesají už druhý měsíc po sobě.

Březen na ČMKB: Ceny dvouletých kontraktů elektřiny i zemního plynu šly v březnu znovu dolů
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Dvouleté kontrakty elektřiny v nízkém napětí dosáhly v březnu průměrné ceny 1273 CZK/MWh, což je proti únoru pokles o 5,5 procenta, ve vysokém napětí se obchodovaly za průměrných 1247 CZK/MWh (pokles o 1,7 procenta).

Měsíční průměr dvouletých kontraktů plynu v maloodběru klesl v březnu proti únoru o 1,2 procenta na 420 CZK/MWh, cena ve velkoodběru se snížila o 8,6 procenta na 404 CZK/MWh.

Roční plynové kontrakty se v březnu obchodovaly ještě níže, maloodběr za 394 korun za megawatthodinu a velkoodběr za průměrných 376 CZK/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice, obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…