BusLine: Provoz cyklobusů v plném proudu

30.06.2017 12:56

Cyklistická sezóna je již v plném proudu a společnost BusLine ji opět v letošním roce podporuje cyklobusy, na které si už všichni sportumilovní příznivci zvykli. Šlápnout do pedálů tedy nemusí už ze svých domovů, ale naopak se do srdce Krkonoš, Jizerských hor i Českého ráje dostanou díky pohodlným turistickým linkám, které již několik let BusLine provozuje.

BusLine: Provoz cyklobusů v plném proudu
Foto: BusLine
Popisek: cyklobus

Krkonošské cyklobusy snad konečně po běžné trase bez uzavírek

Již od začátku června můžete využívat tradiční páteřní „Krkonošský cyklobus“ v trase Harrachov – Rokytnice n. J. – Jilemnice – Benecko – Vrchlabí – Janské Lázně – Pec p. S. – Pomezní Boudy s odjezdem v 7:00 z Harrachova a zpět v 16:50 z Pomezních Bud. Po letech složitých uzavírek letos snad konečně celou sezónu odjezdíme bez silničních komplikací po běžné trase.

Spoje na páteřní (červené) krkonošské cyklolince jsou v provozu o víkendech a svátcích až do 30. září 2017, a o prázdninách i v pracovních dnech. Během září pak červená linka pojede i každý čtvrtek až do 27. 9. 2017. Dopravu po stejné trase v opačném směru (ráno z Pomezních Bud a odpoledne z Harrachova) zajišťuje dřívější OSNADO, nově začleněné pod ARRIVU VÝCHODNÍ ČECHY.

Denně až do 30. září je v provozu i  cyklobus na žluté lince z Jilemnice na Mísečky.

Každý den až do 29. října 2017 je k dispozici také pravidelný turistický autobus z Horních Míseček na Zlaté návrší, ke kterému každý den o prázdninách a o víkendech během září přijede i pár spojů z Rokytnice a nově také o víkendech hlavních prázdnin dva páry spojů ze Zlatého návrší až od/do Harrachova, žel. stanice.

Každá linka cyklobusů Českého ráje bude mít letos svou uzavírku

V Českém ráji zůstávají zachovány základní linky turistických autobusů:

  • Turnov – Jičín přes Vyskeř (červená)
  • Turnov – Jičín přes Kacanovy (žlutá)
  • Semily – Rovensko – Jičín (modrá)
  • Semily – Vyskeř – Turnov – Malá Skála – Kozákov – Semily (zelená)

Červená linka 391 bude od 1. 7. zajištěna přes Borek a Ktovou, a to z důvodu probíhajících oprav úseku Troskovice-Újezd p. Tr.

Žlutá linka 392 je zajišťována po běžné trase.

Modrá i zelená linka pojedou celou sezónu ze Semil přímo na Kozákov bez obsluhy Chuchelny kvůli uzavírce u Klinkovic. Modrá linka, která míří přes Rovensko na Jičín, pak ještě kvůli opravě mostu na Podtýně před Rovenskem vjede do Rovenska od Radvánovic a Blatců.

Provoz českorájských turistických autobusů bude obstarán červenou linkou Turnov-Vyskeř-Jičín v plné šíři od 1. července.

I přes množství nepříjemných uzavírek nedochází ke změnám v tradičních časech jízd cyklobusů a nemění se ani tradiční přestupní možnosti mezi cyklobusy na Vyskeři a mezi cyklobusy a vlaky v Turnově i v Jičíně.

Cyklobusem na Jizerku i do Bedřichova

Až do 1. října 2017 využijte víkendového cyklobusu na trase Liberec – Bedřichov – Jablonec n. N. – Turnov (cyklobus na Bedřichov). V době letních prázdnin od 1. července do 3. září bude každý všední den provozován cyklobus s odjezdem v 8:30 hod. z Jablonce nad Nisou směr Bedřichov, Liberec a zpět v 9:35 hod.

Provoz cyklobusu na trase Jablonec n. N. – Bedřichov – Tanvald – Kořenov, Jizerka (cyklobus na Jizerku) mohou všichni milovníci cyklistiky využít až do 1. října 2017. Letos opět přidáváme nový pár víkendových spojů (111 a 112), který cyklistům nabízí možnost přímého a rychlého spojení mezi Jabloncem nad Nisou a Jizerkou. Tento pár spojů se v loňské sezóně osvědčil, a proto i letos bude cyklobus v období od 1. července do 3. září vyjíždět již v 7:30 hod. z Jablonce nad Nisou přes Lučany nad Nisou a Smržovku na Jizerku a zpět pojede v 8:30 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…