BusLine opět vypravil v Turnově a Jablonci nad Nisou tradiční čertovské autobusy

10.12.2018 20:46

BusLine již tradičně u příležitosti svátku svatého Mikuláše vypravil čertovské autobusy. V úterý vyjel v Turnově „retro čerťák“ - historický autobus Škoda RTO. Den na to se děti spolu s čertovskou posádkou svezly v moderním autobusu příměstského typu v Jablonci nad Nisou.

BusLine opět vypravil v Turnově a Jablonci nad Nisou tradiční čertovské autobusy
Foto: BusLine
Popisek: Čertovský autobus v Turnově

Oblíbené čertovské autobusy BusLine vypravil už po jedenácté, a to v úterý v Turnově v podobě pekelných retro jízd v červeném „erťáku“ a ve středu v moderním autobusu příměstského typu v Jablonci nad Nisou. Do „pojízdného pekla“ mohly děti nastoupit zdarma. Opět se setkaly s tradiční čertovskou posádkou v podobě  Mikuláše, anděla a dvou čertů, pro které už většinou měly dopředu připravenou básničku nebo písničku, za což byly odměněny sladkostí. Tato tradice každoročně pobaví stovky cestujících nejen z řad malých pasažérů, ale i jejich rodičů, kteří si díky jízdě v historickém autobusu rádi zavzpomínají na cestování za dob svých prarodičů.

V Turnově bylo navázáno na retro jízdy z předchozích ročníků a již potřetí pojízdné peklo zajistil červený historický autobus Škoda RTO, který poutal pozornost nejen dětí, ale i jejich rodičů. Především pro rodiče a prarodiče byl veterán doslova raritou, mnoho z nich si pořizovalo jeho fotografie do svých fotoalb. Čertovskou posádku potěšila holčička, která se akce zúčastnila už vloni a čertům i Mikulášovi upekla perníčky. Všechny přítomné pobavil dospělý cestující, který dokonce posádce zazpíval. V Jablonci nad Nisou se ve středu čertovským autobusem již tradičně provezly děti z MŠ Lovecká, která na akci opět přizvala i svoji partnerskou německou školku z Oderwitz. V odpoledních hodinách už pekelné jízdy patřily dětem s rodiči a některé z nich pro čertovskou posádku dokonce namalovaly obrázky.

Po oba dny se o skvělou atmosféru v autobusech postarala celá čertovská posádka. Nechyběl ani tradiční únos autobusu čertem, který především u těch nejmenších vždy vyvolá povyk a někdy dokonce i pláč. Náladu podtrhovala stylová výzdoba, která mnohé lákala k fotografování. Zlobivé děti byly čerty odvedeny do pojízdného pekla. Všichni malí pasažéři, kteří zazpívali písničku nebo odrecitovali básničku, byli Mikulášem a andělem odměněni sladkostmi. Okružní jízdy byly v obou městech zhruba půlhodinové a cestující během nich mohli vystoupit na stanovených zastávkách.

V akcích tohoto typu chce BusLine pokračovat i do budoucna a tímto bychom chtěli pozvat všechny děti, které se letos nemohly zúčastnit, aby vzaly svoje rodiče nebo paní učitelky z mateřských škol a svezly se s námi příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…