ČD: Chcete si vyzkoušet jízdu na pákové drezíně? Přijeďte v sobotu do Děčína!

15.08.2016 20:25

Tuto sobotu (20. 8.) se koná v Děčíně-Loubí už 5. ročník mezinárodního mistrovství ČR v jízdě pákových drezín. Na vlečku Loubí se můžete svézt z děčínského hlavního nádraží historickým motoráčkem.

ČD: Chcete si vyzkoušet jízdu na pákové drezíně? Přijeďte v sobotu do Děčína!
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na vlečce Česko-saských přístavů v Děčíně-Loubí se v sobotu 20. srpna od 10 do 16 hodin uskuteční 5. ročník mezinárodního mistrovství České republiky v jízdě pákových drezín (MMCRPD).

Závodu pákových drezín na ruční pohon se zúčastní soutěžící z Česka, Slovenska, Polska a Německa. Závodit se bude na trati dlouhé 10 km (po 1,6 km bude vždy obrátka).

Láká vás projet se na drezíně? Zájemcům z řad návštěvníků bude k dispozici jedna páková drezína, a mohou si tak vyzkoušet, jaké to je jezdit na tomto dopravním prostředku. Pro návštěvníky bude také přichystáno občerstvení. Nebudou chybět ani atrakce pro děti.

Na vlečku Česko-saských přístavů se lze z dečínského hlavního nádraží svézt historickým motoráčkem. Dva páry spojů pojedou v trase Děčína hl. n. přes Děčín-Prostřední Žleb a Děčín východ dolní nádraží a opačně. V provozu bude také kyvadlová doprava mezi Děčínem východním dolním nádražím a vlečkou Loubí.

Vlaky odjíždějí z nádr. Děčín východ dolní nádr. (bývalé nádr. pro mezinárodní vlaky směr Dresden) - vchod z ulice 17. listopadu (nutno obejít budovu nádr. zleva)

Jízdné:
dospělí 30 Kč
děti od 6 do 15 let, senioří nad 65 let 15 Kč
děti do 6 let zdarma

Jízdní řád je pouze orientační, může docházet k mírnému zpoždění vlaků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…