ČD: Kraj Vysočina a Nové Město na Moravě mají „své“ RegioSpidery

01.10.2013 9:00

Kraj Vysočina a Nové Město na Moravě se přidaly k šesti městům na Vysočině – Jihlavě, Náměšti nad Oslavou, Jaroměřicím nad Rokytnou, Chotěboři, Bystřici nad Pernštejnem a Velkému Meziřící – a za účasti představitelů Kraje, Města a Českých drah představily a pokřtily motorové vozy RegioSpider ve svém nátěru.

ČD: Kraj Vysočina a Nové Město na Moravě mají „své“ RegioSpidery
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Kraj Vysočina se prezentuje dvěma vozy, jedním Nové Město na Moravě. Jednotlivá města i Kraj Vysočina využily jedinečnou možnost mobilní reklamy. Vlaky jezdí po celém kraji a jsou originální prezentací regionu a pozvánkou pro turisty i domácí.

Kraj Vysočina připomíná na jednom voze významná turistická, kulturní a historická místa regionu. Zároveň je mobilní pozvánkou na Zimní olympiádu dětí a mládeže, která se uskuteční 19. – 24. ledna 2014 v Novém Městě na Moravě. Druhý vůz přibližuje projekty Kraje Vysočina, Senior pas a Rodinný pas. Nové Město na Moravě, světové centrum klasického lyžování a biatlonu, zůstává věrné sportům. Propojilo motivy města, sportovců i úspěšné logo biatlonového mistrovství světa. Do centra zimních sportů lákají biatlonisté a běžec na lyžích, léto pak prezentuje cyklista či biker. Město svou reklamou láká také na plánované sportovní akce v roce 2014.

Nové jednopodlažní motorové vozy nabízí 70 míst k sezení. Samozřejmostí je prostor pro kočárky, kola nebo lyže, standardem je bezbariérový přístup včetně bezbariérové toalety s uzavřeným systémem. V létě zpříjemní cestujícím jízdu klimatizace. Okna vlaků jsou opatřena fólií proti poškrábání, sedačky jsou ze speciálních materiálů a povrchová úprava vlaků umožňuje snadnou údržbu. V Evropě v současnosti jezdí už přes 400 vozů tohoto typu. České dráhy objednaly za podpory ROPů celkem 33 motorových vozů, z toho 13 jezdí po Kraji Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…