ČD: Závěrečná jízda za fotografiemi Josefa Seidela zamíří na Stožecko

06.10.2013 11:16

Poslední, závěrečná jízda zvláštních vlaků pořádaných k 5. výročí existence Muzea Fotoateliér Seidel v Českém Krumlově zaveze zájemce podzimní Šumavou do Stožce.

ČD: Závěrečná jízda za fotografiemi Josefa Seidela zamíří na Stožecko
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cestující si v sobotu 5. října prohlédnou Prachatice a Volary a ve Stožci přesednou na autobus, kterým se přes Český Žleb, Strážný a Phillipsreuth dostanou do Nového Údolí, kde na ně bude čekat zvláštní vlak. Třídílný cyklus s odborným výkladem začal v květnu. Výlety připravily České dráhy ve spolupráci s Muzeem Fotoatelier Seidel. Zvláštní motorový vlak vyjede v 8:00 z Písku. 

„Komentovaná procházka po stopách fotografií otce a syna Seidelových se uskuteční v Prachaticích a Volarech. Celý cyklus zakončíme v Novém Údolí, kde na účastníky čeká malé překvapení,“ upřesňuje Pavel Kosmata z Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Českých Budějovicích. Zvláštní vlak pojede v sobotu 5. října z Písku přes Vodňany do Prachatic a dále do Volar, kam spoj přijede v 11:18. Vlak z Nového Údolí, kam cestující přijedou zvláštním autobusem přes Bavorsko, odjíždí v 15:55 a do Písku přijede v 19:21.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…