ČD posílí dopravu v průběhu MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě

02.02.2013 14:35

Od 7. do 17. února se v Novém Městě na Moravě uskuteční Mistrovství světa v biatlonu. Pořadatelé počítají s velkým zájmem veřejnosti, nemalý počet návštěvníků zamíří na závody i vlaky.

ČD posílí dopravu v průběhu MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy ve spolupráci s organizátory vypraví nové osobní vlaky o víkendech, ve dnech závodů posílí většinu pravidelných spojů mezi Žďárem nad Sázavou, Novým Městem na Moravě a Tišnovem. O víkendech posílí dopravce i vybrané osobní vlaky z Havlíčkova Brodu a zpět a také rychlíky mezi Prahou a Brnem zastavující ve Žďáru nad Sázavou. Jedna z nejkratších přístupových tras na závodiště vede od zastávky Nové Město na Moravě zastávka.

„Po dobu konání mistrovství světa budou dopravu ve vybraných časech mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě zajišťovat spojené třívozové jednotky Regionova, případně jiné kapacitní soupravy. Ve všední dny je nabídka osobních vlaků ve špičce každou hodinu, o víkendech každé 2 hodiny. Navíc v sobotu 9. a 16. a v neděli 10. února pojedou mimořádné vlaky v 19:40 ze Žďáru nad Sázavou a ve 20:06 z Nového Města na Moravě. České dráhy posílí i spoje pokračující až do Tišnova nebo víkendové osobní vlaky z Havlíčkova Brodu a zpět,“ uvádí Lenka Horáková, ředitelka Krajského centra osobní dopravy ČD v Jihlavě. Přepravu vlakem zvolí i zájemci ze vzdálenějších míst, proto se posílí i vybrané víkendové rychlíky z Brna a Prahy přes Havlíčkův Brod zastavující ve Žďáru nad Sázavou.

České dráhy se spolu se Správou železniční dopravní cesty připravovaly na tuto významnou sportovní akci s větším předstihem. České dráhy kompletně zrekonstruovaly do konce roku 2011 výpravní budovy ve Žďáru nad Sázavou i Novém Městě na Moravě. Do žďárské budovy investovaly České dráhy téměř 40 mil. korun, do novoměstské pak 6,3 mil. korun. Obě nádraží jsou nyní důstojnou vstupní branou a poskytnou návštěvníkům příjemné prostředí.

Správa železniční dopravní cesty na Žďársku investovala téměř 120 mil. korun. Největší objem financí směřoval do Žďáru nad Sázavou. Výsledkem investic je zvýšení komfortu na nádražích a také vyšší bezpečnost železničního provozu. Ve Žďáru nad Sázavou se cestující dočkali nového podchodu, tří výtahů, nových schodišť na opravená nástupiště, nového osvětlení a nových informačních panelů v hale, podchodu i na nástupištích. Úpravami prošel i navazující traťový úsek do Nového Města na Moravě, na místní zastávce vzniklo nové nástupiště s bezbariérovým přístupem a staničním rozhlasem, zvýšilo se i zabezpečení dvou přejezdů. Rekonstrukcí prošlo i kolejiště ve stanici Nové Město na Moravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…