ČEPS: Při cvičení „PORTÁL“ zachránili hasiči dva muže ze stožáru

31.05.2014 9:33

Cvičení bylo zahájeno krátce po desáté hodině voláním na tísňovou linku 158. Dvě osoby uvízly na stožáru velmi vysokého napětí v Petrovicích. Když se muži (figuranti) snažili vylézt na stožár, jednomu z nich uklouzla noha a zranil se. Do 14 minut na místo přijíždí první jednotka hasičů ze Strašnic. Současně operační středisko vysílá dvě lezecké skupiny a spojuje se s pracovníky ČEPS. Přijíždí lezci z hasičské stanice Krč a Smíchov. Velení přebírá velitel čety a lezecký instruktor z hasičské stanice č. 6. Lezci zahajují zásah poté, co ČEPS potvrdila, že vedení je vypnuté a vyzkratované.

ČEPS: Při cvičení „PORTÁL“ zachránili hasiči dva muže ze stožáru
Foto: red
Popisek: ČEPS, a.s.

Lezci provedli výstup na stožár ke zraněným mužům, kde je zajistili proti pádu a provedli první pomoc. Velitel zásahu povolal na místo vrtulník Letecké služby PČR s hasičskými leteckými záchranáři. Zachráněný byl transportován pomocí vrtulníku a předán Zdravotnické záchranné službě a Policii ČR. Druhý figurant byl  pomocí lezecké techniky s vytvořením lanovky spuštěn v nosítkách na zem, kde byl předán také ZZS a PČR.

Cvičení prověřilo dobrou spolupráci provozních pracovníků ČEPS a všech složek integrovaného záchranného systému, komunikační kanály i dojezdové časy. „Oceňuji vysokou profesionalitu zasahujících příslušníků Hasičského záchranného sboru a Letecké služby PČR“ říká Martin Bílek, bezpečnostní ředitel ČEPS, a.s.

Celá akce trvala zhruba 70 minut a cvičení se zúčastnilo na čtyři desítky cvičících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…