ČEZ Distribuce: Netradiční Distribuční maturita letos online

05.04.2021 15:21

Bohužel kvůli covidové situaci nebylo možné uskutečnit tradiční Distribuční maturitu. Ale navzdory situaci maturita proběhla – online. V pondělí 29.3.2021 proběhla jako náhrada za plánované a neuskutečněné loňské podzimní akce spojená online Distribuční maturita Hradce Králové a Ostravy.

ČEZ Distribuce: Netradiční Distribuční maturita letos online
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Netradiční maturita žáky zaujala. Tentokrát neměli možnost zúčastnit se přímo v sídlech společnosti a seznámit se s provozem přímo na místě. Přesto vše proběhlo ke spokojenosti žáků, učitelů i přednášejících ze společnosti ČEZ Distribuce.

Anketa

Jste pro okamžité otevření restaurací?

43%
57%
hlasovalo: 17073 lidí

Maturity  se zúčastnilo 55 žáků ze 17 partnerských škol (Liberec, Pardubice, Kutná Hora, Nový Bydžov, Dobruška, Nymburk, Hradec Králové, Žďár nad Sázavou, Třebíč, Mohelnice, Lipník nad Bečvou, Opava, Frenštát pod Radhoštěm, Olomouc, Frýdek-Místek a dvě z Ostravy).

Studenti se během online přednášek seznámili se vším, co souvisí s distribucí elektřiny. Odborníci z řad energetiků jim online pomáhali osvojit si znalosti a dovednosti, které využijí nejen u maturity nebo vysokoškolského studia, ale i na samém začátku jejich pracovní kariéry.

V prostředí Teams si studenti vyslechli přednášky – na téma „Řízení distribuční sítě“ přednášel Stanislav Čepelák, se zajímavým obsahem „Život poruchy“ posluchače seznámil  Martin Bažant a  samotnou distribuci elektrické energie přiblížil Michal Panoš. Proběhla také beseda a našimi praktikanty - Filipem Vamberským, Tomášem Bukovským a  Liborem Tučkem.

K maturitě se v závěru připojil Radim Černý, ředitel úseku Provoz a řízení distribuční soustavy, který vydržel odpovídat na otázky účastníků mnohem déle než jen plánovanou půlhodinu.

„ Online maturita je perfektní nápad a jsem rád, že se vše povedlo zorganizovat. Děkuji nejen kolegům energetikům za velmi zajímavé a poučné přednášky, ale i kolegům, kteří pomohli vše zorganizovat. A také všem studentům a učitelům za vstřícnost a kreativní přístup. Doufám, že příště se již potkáme na tradiční Distribuční maturitě přímo v našich provozech,“ řekl Radim Černý, ředitel úseku Provoz a řízení distribuční soustavy

A dokonce byl i znalostní test!

Netradiční online test čerstvě nabytých znalostí proběhl prostřednictvím aplikace Kahoot. Vítězem se stal Jan Kalina ze SPŠ Třebíč, druhý byl Daniel Frynta za SPŠ ELIT Dobruška, bronz bral Radek Haba ze SPŠE a VOŠ Liberec.

Maturita má za cíl podpořit zájem o technické obory a probíhá pod patronací Skupiny ČEZ.

„Energetické maturity  Skupiny ČEZ, ať již jsou zaměřené na klasickou či jadernou energetiku, případně distribuci vyrobené elektrické energie, probíhají již patnáctým rokem. Obvykle se jedná o třídenní program s odborníky se semináři a praktickými ukázkami určený vybraným žákům z partnerských škol Skupiny ČEZ zaměřených na elektrotechniku a energetiku a zakončené testem. Letos je vše jinak, ale jsme moc rádi, že maturita proběhla,“ upřesňuje  Martin Klacián, náborový specialista z Útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…