ČEZ Distribuce obhájila „Bezpečný podnik“

06.09.2012 9:46

Po téměř měsíční kontrole systému řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pracovníky oblastních inspektorátů práce obhájila společnost ČEZ Distribuce titul „Bezpečný podnik“, který uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Samotné osvědčení pak bude předáno za účasti ministra Jaromíra Drábka v Kaiserštejnském paláci v Praze dne 23. 10. 2012.

ČEZ Distribuce obhájila „Bezpečný podnik“
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„V naší společnosti je toto ocenění již dobrou tradicí, neboť navazujeme na činnost našich regionálních předchůdců, kteří titul získali již v roce 1997,“ vysvětluje bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce Jiří Koutecký. Samotná ČEZ Distribuce se „Bezpečným podnikem“ stala před třemi lety. „Letos se tedy jedná o úspěšnou obhajobu, kterou jsme potvrdili vysokou úroveň integrovaného řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, ale také požární ochrany a ochrany životního prostředí. A to jak v rámci společnosti, tak i u svých dodavatelů a třetích osob,“ dodává Koutecký.

Jedno ze zařízení společnosti ČEZ Distribuce - Tranformovna  110/22 kV Havraň v průmyslové zóně nedaleko Mostu.

Program „Bezpečný podnik“ je jedním ze způsobů, jak implementovat systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci do celkového managementu a docílit tak vyšší úrovně bezpečnosti a ochrany zdraví. Program byl vyhlášen Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Státním úřadem inspekce práce již v roce 1996. V České republice se prokazuje platným osvědčením "Bezpečný podnik" 68 společností.  Ocenění se uděluje každý rok s platností po dobu tří let, a to podnikům, které splnily podmínky programu.

ČEZ Distribuce, a. s., je držitelem licence na distribuci elektřiny a ve smyslu energetického zákona č. 458/2000 Sb. je provozovatelem distribuční soustavy. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Hlavním posláním společnosti je distribuce elektrické energie fyzickým a právnickým osobám a stálé zvyšování kvality a spolehlivosti dodávky všem odběratelům.

Cílem  společnosti je zajišťovat  plně funkční roli výkonného správce aktiv distribuční soustavy v oblasti své působnosti. Předpokladem k naplňování podnikatelského záměru a poslání společnosti je bohatá tradice a know-how převzaté z dřívějších regionálních energetických společností a podporované odpovídajícím technickým i personálním zázemím.

Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…