ČEZ: Největší jihočeský vánoční strom bude patrně v Temelíně

30.11.2018 14:58

Neobvyklý pohled čeká lidí lidi, kteří o prvním adventním víkendu budou projíždět kolem Jaderné elektrárny Temelín. Energetici totiž na jednu z chladicích věží promítnou desítky metrů vysoký vánoční stromek.

ČEZ: Největší jihočeský vánoční strom bude patrně v Temelíně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Jihočeský Temelín bude jednou z pěti elektráren Skupiny ČEZ, které budou takto svátečně osvětleny. Akce je součástí vánoční kampaně Skupiny ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“. Řidiči i chodci v okolí temelínské elektrárny by měli být o víkendu zvlášť opatrní.

Slavnostní rozsvícení adventních vánočních stromů patří v českých i moravských městech k nejoblíbenějším společenským setkáním. Stovky stromečků na náměstích se letos rozzáří díky podpoře Skupiny ČEZ. „Adventní setkání u vánočního stromku, kde si sousedé mohou užít slavnostní atmosféru, pobavit se, popřát si hezké svátky jsou oblíbenou součástí adventního období. Rozsvícením vánočních stromů na venkově i ve městech chceme nejen pokračovat ve snaze být dobrým sousedem, ale zároveň poděkovat všem zákazníkům a přátelům, kteří nám zachovávají přízeň,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Jen v okolí temelínské elektrárny to bude dvacítka nejbližších obcí. Například v nedalekých Albrechticích si rozsvícení vánočního stromečku nanečisto vyzkoušeli v polovině listopadu. Filmaři zde totiž natáčeli jednu z letošních vánočních filmových reklam. „Nabídku filmařů jsme rádi přijali, pro obec je to výborná prezentace a i určitý přínos do rozpočtu. Natáčení bylo vítaným zpestřením předvánočního období. Finančně si přilepšili i komparzisté, kterými byli výhradně obyvatelé Albrechtic a okolních obcí,“ poznamenal starosta Albrechtic nad Vltavou Miroslav Ušatý.

Na svítící stromek budou moci lidé narazit i na méně obvyklých místech. Speciální projekce promítne vánoční stromek na chladicí věže u jaderných elektráren Dukovany a Temelín a jejich uhelné „kolegyně“ v Mělníce, Ledvicích a Prunéřově. Ve všech případech se netradiční videomapping uskuteční ve dnech 1. a 2. prosince. Temelínští tak po půl roce naváží na úspěšné promítání očí výtvarníka a zakladatele kapely Tata Bojs Milane Caise. I když promítání nebude spojeno s žádnou doprovodnou akcí, půjde o hodně netradiční podívanou. Proto si dovolíme apelovat na maximální opatrnost a soustředěnost při jízdě i případném pohybu podél komunikací.

Vedle toho Skupina ČEZ spustí 1. prosince 2018 pro své zákazníky z řad domácností na svém facebookovém profilu vánoční soutěž o rok energie zdarma. O vítězích rozhodnou nejoriginálnější fotky u vánočního stromu na veřejném prostranství s kreativně ztvárněným nápisem #VánočníEnergieodČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…