ČEZ: Obyvatelé největšího sídliště v Týně nad Vltavou mají nová parkovací místa

23.10.2019 13:30

Dvě desítky parkovacích míst mohou nově využívat obyvatelé největšího sídliště v Týně nad Vltavou. Dodatečnou parkovací kapacitu získali týnští řidiči díky dohodě města a Jaderné elektrárny Temelín. Ta totiž městu uvolnila plochu před ubytovnou Blanice.

ČEZ: Obyvatelé největšího sídliště v Týně nad Vltavou mají nová parkovací místa
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Najít volné parkovací místo v pozdních odpoledních hodinách. Pro obyvatele největšího sídliště v Týně nad Vltavou v podstatě každodenní situace. Ti, co nestihnou zaparkovat na zdejším parkovišti, musí volit vzdálenější místa. Představitelům města se podařilo nedávno najít částečné řešení. S vedením elektrárny Temelín se domluvili na uvolnění dvou desítek parkovacích míst před ubytovnou Blanice. „Od místních lidí jsme měli několik požadavků na rozšíření parkovacích míst. Nejjednodušším a nejrychlejším řešení bylo domluvit se se společností ČEZ, která měla parkovací místa před ubytovnou Blanice,“ uvedl Ivo Machálek, starosta města.

Parkovací místa budou moci místí obyvatelé využívat mimo odstávky temelínských bloků. Pro město to znamená, že dvacítku parkovacích míst bude mít od elektrárny zdarma k dispozici přibližně osm měsíců v roce. „Během odstávek místa držíme pro pracovníky, kteří jsou v Blanici ubytováni a podílí se na pracích. Mimo odstávky je rádi uvolníme místním lidem. Dobré sousedské vztahy jsou o tom, že si sousedé pomáhají, když je potřeba. Taková situace nastala a jsme rádi, že se podařilo najít rychlé řešení, poznamenal Jan Kruml, ředitel JE Temelín. 

Týna nad Vltavou má aktuálně osm tisíc obyvatel. Hlinecké sídliště je největším zdejším sídlištěm. Žije zde přibližně dva tisíce lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…