ČEZ: Olomoucká rychlodobíječka v české elitní pětce

09.05.2020 7:34

Rychlodobíjecí stanice elektromobilů na ulici Dolní Novosadská u dálnice D35 v Olomouci patří mezi pět nejvyužívanějších dobíjecích stanic provozovaných Skupinou ČEZ.

ČEZ: Olomoucká rychlodobíječka v české elitní pětce
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Její obliba rostla také v prvním čtvrtletí letošního i přes korovinarovou pandemii. Množství elektřiny, které z ní řidiči „natankovali“ do baterií svých elektromilů, meziročně vzrostlo téměř o deset procent.

Rychlodobíječka v Olomouci-Nemilanech vloni od ledna do března dodala do baterií elektromobilů 9 935 kWh, letos ve stejném období se odběry zvýšily o 9,4 procenta na 10 869 kWh. Obě dvě rychlodobíjecí stanice v této lokalitě celkově za první čtvrtletí dodaly do baterií elektrických aut 16 654 kWh.

Další rychlodobíjecí stanice na území Olomouckého kraje provozuje společnost ČEZ u restaurace McDonald´s v OC Haná a na parkovišti řetězce Kaufland ve Šternberku. Celkově za první tři měsíce letošního roku nabíjeli řidiči e-aut u dobíjecích stanic ČEZ na území Olomouckého kraje 2 176krát a načerpali 37 065 kWh.

ČEZ aktuálně v ČR provozuje více než 200 veřejných dobíjecích stanic, z toho je přes 140 rychlodobíjecích. Více o síti veřejných dobíjecích stanic ČEZ ZDE.

V České republice je aktuálně registrováno více než 3500 elektromobilů. V roce 2018 přibylo 725 vozů na elektrický pohon, loni 789 elektromobilů a jen za letošní první tři měsíce roku 866 e-aut. Březen 2020 byl s 266 novými registracemi suverénním historickým rekordmanem. Odhady dalšího vývoje hovoří o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu. Vyšší dojezd nových typů elektrických vozů v kombinaci s hustší sítí veřejných dobíjecích stanic také definitivně otevírají pro elektromobilitu cestování mezi městy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…