ČEZ: Online podpis smlouvy je v kurzu, k přechodu z režimu DPI ho použilo už sto tisíc lidí

17.11.2021 9:50 | Tisková zpráva

Každý druhý zákazník končících dodavatelů na energetickém trhu, který odcházel z režimu dodavatele poslední instance (DPI) u ČEZ, využil k tomuto kroku on-line formulář na www.cez.cz/prepisdpi. Jednoduchá a intuitivní možnost šetří čas zákazníků a odlehčuje přetíženým zákaznickým pobočkám i call centrům.

ČEZ: Online podpis smlouvy je v kurzu, k přechodu z režimu DPI ho použilo už sto tisíc lidí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Webového formuláře se nebojí ani starší zákazníci, kteří jej vyplňují sami nebo s pomocí svých rodin a dětí. Celkově už na standardní produkty ČEZ Prodej režim DPI přešlo cca 180 000 odběratelů, další desítky tisíc odešli k jiným dodavatelům. Více než 50 000 zákazníků získal ČEZ od dodavatelů poslední instance u plynu.

„Aktuální situace na trhu s energiemi opět jednoznačně ukázala přednosti on-line obsluhy. Těší nás, že věkové a generační bariéry přitom přestávají hrát roli. Zákazníkům v DPI od samého začátku doporučujeme možnost sjednání smlouvy přímo na našem webovém formuláři, je to zdaleka nejoblíbenější a také nejrychlejší způsob. Každý den touto cestou opustí režim DPI více než tři tisíce lidí odcházejících na standardní produkty u ČEZ nebo jiných dodavatelů,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec. Smlouvu je tímto způsobem možné sjednat na elektřinu i na plyn, ať už je zákazník u jakéhokoliv dodavatele poslední instance.

Novou smlouvu jde online uzavřít za 3 minuty. Všechny údaje lze vyplnit online z pohodlí domova a ČEZ Prodej pak zákazníka do 15 pracovních dnů převede z DPI na produkt, který si vybral.

Nepotvrzuje se, že by si s jednoduchým online podpisem smlouvy neporadili starší občané. Jen zhruba desetina zákazníků, kteří vyplnili formulář, je do 40 let. To odpovídá i tomu, že mladší zákazníci bývají spíš v nájmu a energie bývají psány více na majitele nemovitostí.

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí

On-line podpis smluv podle věku:

  • Do 50 let - 30 % (z toho 11 % do 40 let)
  • 50-69 let - 41 %
  • nad 70 let - 29 % (z toho 8 % nad 80 let)

Nová smlouva na energie od ČEZ online snadno a rychle v 7 krocích:

  1. Na webu ZDE si vyberete, zda máte zájem o elektřinu nebo plyn
  2. vyplníte osobní a kontaktní údaje (jméno, datum narození, telefon, email)
  3. zadáte SMS kód, který vám přišel na mobilní telefon
  4. ELEKTŘINA: vyplníte EAN (18místné identifikační číslo odběrného místa, které najdete na faktuře původního obchodníka), adresu odběrného místa a technické údaje z elektroměru
    PLYN: vyplníte EIC (16místné identifikační číslo odběrného místa, které najdete na faktuře původního obchodníka), adresu odběrného místa a technické údaje z plynoměru
  5. zvolíte způsob zasílání vyúčtování a typ produktu (elektřina/plyn na 1, 2 nebo 3 roky)
  6. nastavíte si platby
  7. zkontrolujete údaje a smlouvu uzavřete elektronicky jedním klikem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…