ČEZ Teplárenská podporuje průmyslový rozvoj v Trutnově

06.05.2021 15:13

Rozvoj trutnovské průmyslové zóny a vznik nových firem přináší i zvýšené nároky na připojování nových zákazníků na centrální zásobování teplem.

ČEZ Teplárenská podporuje průmyslový rozvoj v Trutnově
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

K větším odběratelům, které ČEZ Teplárenská připojila v loňském roce i přes covidová omezení, patří objekt společnosti Autostyl a.s.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Jde o nový pneuservis se skladem pneumatik a centrum ojetých vozů, které vzniká v několika patrech, včetně kanceláří v prostorách bývalé továrny Texlen, naproti stávajícímu areálu společnosti Autostyl. Sklad pro 4 500 pneumatik i pneuservis již fungují od loňského roku a centrum ojetých vozů se dokončuje. Roční spotřeba areálu dosahuje 2 500 GJ tepla.

Připojen byl i nový výrobní závod společnosti Pepperl+Fuchs Manufacturing, který v loňském roce vyrostl v Trutnově v průmyslové zóně Krkonošská. Nový závod tvoří tři tisíce metrů čtverečných výrobních prostor, dva tisíce metrů administrativních prostor, tisíc pět set metrů čtverečných skladů a další stejně velkou plochu zabírá technické zázemí včetně gastroprovozu. Firma se zaměřuje na průmyslovou technologii senzorů a oblast ochrany proti výbuchu elektrickým proudem. Její roční spotřeba tepla je 4 500 GJ.

Z větších odběratelů připojila aktuálně v dubnu ČEZ Teplárenská novou automyčku a čerpací stanici pohonných hmot vedle obchodního domu TESCO v průmyslové zóně Krkonošská. Roční spotřeba zde činí 450 GJ tepla.

„A v jednání jsou další projekty z řad velkých firem v průmyslovém sektoru nebo v bytovém sektoru, kde se nám také daří připojovat nové odběratele. Jsme a chceme být i nadále spolehlivým partnerem pro nové odběratele a pro všechny, kterým teplo již dodáváme, nabízíme i další služby. Konkurenceschopnost, stabilita a komfort dodávek tepla jsou proto u nás na prvním místě,“ říká Radim Sobotík, obchodní ředitel ČEZ Teplárenské.

Společnost není jen dodavatelem tepla. Nabízí svým zákazníkům komplexní služby související s dodávkou tepla: obsluhu a provozování tepelných zařízení, čištění výměníků tepla, řešení legislativních povinností i energeticky úsporná řešení. Více najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…