ČEZ Teplárenská zahájila topnou sezónu ve Chvaleticích

19.09.2012 18:32

Vzhledem k příchodu chladných a deštivých dnů v průběhu tohoto týdne zahájila dnes ČEZ Teplárenská dodávku tepla svým odběratelům z Elektrárny Chvaletice.

ČEZ Teplárenská zahájila topnou sezónu ve Chvaleticích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Teplo z  Elektrárny Chvaletice začalo vytápět ve středu 19. září v ranních hodinách stovky domácností, městská zařízení a podniky ve Chvaleticích a okolí. V loňském roce byla topná sezóna zahájena jen o den později, a sice 20. září. Pro zajímavost, v roce 2010 to bylo již 4. září, ale rok před tím byl velmi teplý podzim a topná sezóna se zahájila až 12. října.

Dodávka tepla odběratelům začíná, když po dva za sebou jdoucí dny průměrná teplota nepřesáhne 13 stupňů Celsia a podle vývoje počasí nelze v následujícím dni očekávat zvýšení průměrné teploty nad tuto hodnotu.

 Elektrárna Chvaletice, patřící mezi výrobní zdroje Skupiny ČEZ na východě Čech, se nachází v Polabí, asi dvacet kilometrů na západ od Pardubic u hlavní železniční trati Praha - Česká Třebová. Prostřednictvím půldruhého kilometru dlouhého horkovodu ročně dodá okolo 35 TJ tepla. Celkový elektrický instalovaný výkon 800 MW tvoří čtyři 200 MW bloky. Elektrárna byla postavena v letech 1973 – 1979.

Připravenost na topnou sezonu 2012/13 hlásí všechny provozní jednotky společnosti ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ. Na kontrolu, údržbu či opravy parovodů, horkovodů, výměníků a dalšího zařízení společnost vynaložila desítky miliónů korun.

Všeobecné informace o ČEZ Teplárenská, a.s., naleznete na www.cez.cz/teplarenska.

Jiří Kosina, mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …