ČEZ obdržel ve druhém kole prodeje Elektrárny Dětmarovice tři nabídky

24.11.2012 17:15

Společnost ČEZ vyzvala minulý týden zájemce k účasti ve druhém kole výběrového řízení na prodej své černouhelné Elektrárny Dětmarovice. K pátečnímu konečnému termínu ČEZ obdržel nabídky od tří zájemců – společnosti BXR, EPH a Gascontrol.

ČEZ obdržel ve druhém kole prodeje Elektrárny Dětmarovice tři nabídky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V prvním kole obdržela společnost ČEZ nabídky od čtyř uchazečů. Po prozkoumání formálních náležitostí jednotlivých nabídek však byla nucena ze soutěže vyřadit společnost Česká energie. Její nabídka nesplňovala podmínky soutěže, jež mimo jiné stanovovaly velikost a bonitu uchazečů. Nedávala tak záruku úspěšné realizace případného prodeje, který je nutný pro naplnění dohody o narovnání s Evropskou komisí. Do druhého kola tak postoupily společnosti BXR, Energetický a průmyslový holding a Gascontrol, které podaly aktualizované nabídky.

ČEZ bude nyní komplexně posuzovat všechny nabídky, tedy i ty podané na koupi elektráren Počerady a Chvaletice, a zvažovat veškeré možné varianty prodeje elektráren, včetně elektrárny Tisová a bloku elektrárny Mělník. 

V rámci dohody o narovnání, jejímž cílem je posílení konkurence na trhu, nabízí společnost ČEZ k prodeji elektrárny Počerady, Chvaletice, Tisovou spolu s Mělníkem 3 a Dětmarovice. O prodeji jedné či případně více elektráren by mělo být rozhodnuto do konce tohoto roku. Kromě naplnění dohody s Evropskou komisí usiluje ČEZ i o maximalizaci hodnoty pro akcionáře a vyřešení dodávek uhlí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …