ČEZ pomůže dětem s fyzikou, chystá i soutěž o 200 000 korun

07.04.2020 13:18

Domácí výuku fyziky si děti a studenti mohou zpestřit díky obnovenému projektu Vím proč od Skupiny ČEZ. Více než tisíc rozmanitých videí s nejrůznějšími pokusy vysvětluje fyzikální jevy a zákony, od nejběžnějších až po neobvyklé.

ČEZ pomůže dětem s fyzikou, chystá i soutěž o 200 000 korun
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

ČEZ tak vychází vstříc rodinám, které jen těžko kloubí práci z domova s výukou. Děti také motivuje k natočení vlastních pokusů – povedená videa se na podzim zařadí do soutěže, kde výherci získají 200 tisíc korun při svou školu.

Odhalit princip fotbalové falše, vyrobit si domácí žárovku, pověsit slona na cop, zvážit vzduch nebo naučit vajíčko plavat – videa ze sbírky Vím proč dokazují, že fyzika může být skvělá zábava a věnovat se jí může každý i doma v kuchyni nebo na zahradě. Oblíbený projekt Skupina ČEZ obnovila v těchto dnech, aby si desítky tisíc dětí mohly zpestřit vynucenou domácí výuku.

„Vycházíme tímto vstříc jak učitelům, kteří přišli o možnost využívat ve výuce fyzikální laboratoře, tak rodinám, kde oba rodiče musí pracovat, a nemohou se tedy plně věnovat domácí výuce dětí. Doufáme, že náš vzdělávací program včetně projektu Vím proč jim přijde k užitku,“ uvádí členka představenstva Michaela Chaloupková.

Kromě zábavného doplnění učiva si ale projekt Vím proč (ZDE) klade za cíl i děti přilákat k aktivnímu zkoumání a prožívání fyziky. „Každý zná otřepané rčení, že jednou vidět je jako stokrát slyšet. My ale jdeme ještě dál a říkáme, že jednou zkusit je víc než stokrát vidět. Proto děti motivujeme k natočení vlastních videí s pokusy formou soutěže,“ říká vedoucí strategického náboru ČEZ Martin Máca.

Ačkoliv se soutěž oficiálně spustí až na podzim, projekt Vím proč otevřel příjem nových videí už nyní. Děti tak mohou současnou karanténu smysluplně využít a zorganizovat si pokusy přímo doma.

Videa s pokusy z předchozích ročníků soutěže Vím proč jsou nově umístěna na vzdělávacím webu Svět energie (ZDE). Kromě nich tam žáci, učitelé i široká veřejnost najdou také unikátní 3D modely všech typů elektráren, distribuční a přenosové soustavy i chytrého města, vtipnou fyzikální poradnu, zábavné hry a kvízy i spousty informací, obrázků a videí o energetice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…