ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Základní pomůcka ústní hygieny - zubní kartáček

03.02.2015 11:00

Základní pomůckou dentální hygieny je zubní kartáček. Proto, aby zubní kartáček dobře sloužil nám a našim zubům, je potřeba věnovat péči nejen jeho výběru, následné péči o něj, ale také technice čištění.

ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Základní pomůcka ústní hygieny - zubní kartáček
Foto: Archiv
Popisek: Úsměv, ilustrační foto

Všeobecně se doporučuje klasický zubní kartáček s malou hlavičkou. Zubní kartáček s velkou hlavičkou se nepřizpůsobí tvarům jednotlivých zubů tak dobře, jako zubní kartáček s hlavičkou malou. Velmi důležité je zvolit co nejměkčí kartáček, který odstraní zubní plak, ale nepoškodí dásně.

Oblíbenými značkami Curaprox, TePe, nebo Swissdent rozhodně nic nezkazíte a za příznivou cenu, získáte v internetovém obchodě www.cistimesizuby.cz výbornou kvalitu. Neméně důležité je, aby se Vám se  zubním kartáčkem dobře pracovalo, aby se Vám dobře držel v ruce, a pohodlně jste se s ním dostali ke všem zubům.  Nebojte se nabourat každodenní stereotyp a vyzkoušejte jiný kartáček, než jste zvyklý. Je možné, že Vám bude vyhovovat lépe.

Sebelepší zubní kartáček ale nenahradí správnou techniku čištění. Nestyďte se na ni vyptat Vašeho zubního lékaře či dentálního hygienisty a techniku s ním natrénovat. Pokud budete čištění zubů, tzn. odstranění zubního plaku, který je hlavní příčinou zubního kazu i většiny dalších problémů v ústech, věnovat dostatek pečlivosti, ušetříte si nejednu nepříjemnou návštěvu u zubaře. 

Životnost zubního kartáčku je v ideálním případě dva maximálně tři měsíce při použití ráno a večer.  Po této době se vlákna opotřebováním roztřepí, čímž se sníží schopnost zubního kartáčku odstranit zubní plak stejně rychle a dobře, jako s novým. První roztřepení vláken není pouhým okem viditelné. Pokud již vidíme, že štětiny změnily tvar, je rozhodně čas na nový. Výjimkou je nachlazení, chřipka, či angína, po těchto nemocech bychom zubní kartáček měli vyměnit vždy.

Myslete na to, že zubní plak je tvořen z bakterií, které po odstranění ze zubů na zubním kartáčku zůstávají a v teplé a vlhké koupelně mají ty nejlepší podmínky k dalšímu množení. Kartáček je nutné pod tekoucí vodou pečlivě očistit, ne ho pouze opláchnout.

I zubní kartáčky a další dentální zboží si v dnešní hektické době můžete objednat pohodlně u počítače. Internetový obchod www.cistimesizuby.cz. objednané zboží odesílá do 24 hodin, svou zásilku pak můžete sledovat on-line. Široký sortiment dentálního zboží se tak pohodlně doručí až k Vám domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…