ČMKB: Dvouleté kontrakty zemního plynu zlevnily

01.06.2020 10:08

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo ve 22. týdnu uzavřeno 122 kontraktů na dodávku 128,7 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 111,9 milionu korun.

ČMKB: Dvouleté kontrakty zemního plynu zlevnily
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena dvouletých kontraktů plynu ve velkoodběru klesla proti předchozímu týdnu o 9,3 procenta na 408 CZK/MWh, v maloodběru stagnovala na úrovni 428 CZK/MWh.

Dvouleté kontrakty elektřiny ve vysokém napětí se obchodovaly za 1340 CZK/MWh, v nízkém napětí uzavíraly s kurzem 1265 CZK/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice. Obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, v posledních deseti letech zde bylo zobchodováno 53 milionů MWh elektřiny a plynu ve finančním objemu 42 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…