ČNB: Distribuce 20 Kč mincí s tvůrci státu byla dnes ukončena

30.10.2018 19:52

Česká národní banka dnes ukončila výměnu dvacetikorunových mincí s portréty tvůrců státu. Na všech sedmi územních zastoupeních ČNB k tomu došlo dnes mezi 14.00 a 15.00, a to z důvodu dočerpání emise.

ČNB: Distribuce 20 Kč mincí s tvůrci státu byla dnes ukončena
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Českou národní banku mimořádně těší, že se jí tímto příspěvkem k 100. výročí vzniku samostatného státu podařilo vzbudit tak silný zájem veřejnosti. ČNB zároveň veřejnost ujišťuje, že výměna dvacetikorun s portréty T. G. MasarykaE. Beneše a M. R. Štefánika prostřednictvím jejích pracovišť nebyla poslední možností jak mince získat. Ty budou nad rámec současné emise vyraženy ještě v příštím roce, kdy bude ČNB slavit 100. výročí vzniku československé koruny. Zájemci si budou moci tyto mince zakoupit v prvním pololetí roku 2019 v mimořádné sadě šesti příležitostných oběžných dvacetikorun, a to společně s 20 Kč mincemi nesoucími portréty „tvůrců čs. měny“ v čele s A. Rašínem. Tato trojice dvacetikorun bude vydána na konci ledna 2019. S počtem a způsobem distribuce sad obsahujících všech šest „jubilejních“ dvacetikorun ČNB veřejnost seznámí, jakmile o nich rozhodne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…