ČOI: Na závěr školního roku se prodával tvrdý alkohol i pivo mladistvým

07.07.2019 7:33

Česká obchodní inspekce Královehradeckého a Pardubického kraje uskutečnila na závěr školního roku mimořádné kontroly zaměřené na zákaz prodeje alkoholu mladistvým osobám. Kontroly byly součástí celostátní akce HAD (Hazard, alkohol a děti).

ČOI: Na závěr školního roku se prodával tvrdý alkohol i pivo mladistvým
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

ČOI provedla 16 kontrol a ve 12 případech zjistila porušení zákona „o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek“.

Česká obchodní inspekce provedla ve spolupráci s Policií ČR ve dne ch 28. až 29. června 2019 mimořádné kontroly, které probíhaly v 16 provozovnách na území Královehradeckého a Pardubického kraje. Konkrétně se jednalo o provozovny, kde inspektoři předpokládali zvýšený výskyt nezletilých osob, které mohou na závěr školního roku kupovat alkohol. Inspektoři za účasti mladistvých figurantů zkontrolovali 5 restaurací, 2 café bary, 4 provozovny potravin a 3 provozovny stánkového prodeje. Porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

„Česká obchodní inspekce pravidelně sleduje dodržování zákona, který mimo jiné zakazuje prodej alkoholu mladistvým. Při kontrolách na závěr tohoto školního roku zaznamenala zvýšený výskyt prodeje a to v 75 % kontrolovaných provozovnách. V 9 případech se jednalo o prodej tvrdého alkoholu a v 7 případech se jednalo o prodej piva. Za porušení zákazu prodeje alkoholu mladistvým může být prodejcům uložena pokuta až do 1 milionu korun,“ říká k výsledkům mimořádné kontrolní akce ředitel Inspektorátu ČOI pro Královehradecký a Pardubický František Švihlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…