ČOI: V SAPĚ i v řetězci se prodávala pyrotechnika navzdory opatřením

01.01.2021 17:00

Česká obchodní inspekce provedla ve spolupráci s Policií ČR kontrolu provozovny nacházející se v prostorech pražské tržnice SAPA. Na místě se prodávala pyrotechnika, což je v rozporu s aktuálním opatřením Vlády ČR, dále bylo zjištěno i porušení v dozorové kompetenci ČOI.

ČOI: V SAPĚ i v řetězci se prodávala pyrotechnika navzdory opatřením
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Inspektorát ČOI pro Středočeský kraj a Hl. m. Praha ve spolupráci s Policií ČR dnes provedl kontrolu v provozovně v areálu SAPA. V provozovně byly nabízeny k prodeji pyrotechnické výrobky kategorie F1, F2, F3 a P1. Pyrotechnické výrobky byly prodány inspektorům v postavení běžného spotřebitele, tedy v rámci tzv. maloobchodního prodeje, přestože prodej pyrotechnických výrobků je v kamenných provozovnách v jeho režimu aktuálně zakázán. Provedenou kontrolou inspektorátu bylo zjištěno, že se prodejci snaží přes opatření Vlády ČR pyrotechnické výrobky prodávat, přičemž tento prodej „schovávají“ za informaci uvedenou v daném případě na dveřích provozovny, z níž plyne, že prodej výrobku je zajištěn pouze pro živnostníky. Inspektorát ale prokázal opak.

Provedenou kontrolou bylo zjištěno překročení celkové hmotnosti čisté slože (výbušných látek). Na místě bylo zjištěno více než 350 kg čisté slože, což je v rozporu se zákonem č. 206/2015 Sb., o pyrotechnických výrobcích.

Kontrola nebyla doposud ukončena; kontrolované osobě byla uložena opatření k doplnění požadovaných dokumentů, dokladů a evidencí, které budou inspektorátem následně posouzeny a vyhodnoceny a na základě nichž přijme inspektorát případná další opatření v její dozorové pravomoci.

Česká obchodní inspekce mimo jiné na začátku tohoto týdne také zjistila prodej pyrotechnických výrobků ve dvou prodejnách řetězce (v Praze a Berouně), což bylo zadokumentováno a bude předáno k došetření Policii ČR pro podezření na porušení aktuálních opatření Vlády ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…