ČPZP: Ochranný limit překročilo více než 600 pojištěnců. Pojišťovna jim vrací milion korun

25.08.2015 10:00

Téměř milion korun vrátí Česká průmyslová zdravotní pojišťovna 638 pojištěncům, kteří ve druhém čtvrtletí překročili takzvaný roční ochranný limit na doplatky za léky. Zatímco ve stejném období loňského roku pojišťovna proplatila 2,5 milionu korun, letos je to pouze 919 tisíc korun. Za meziročním poklesem stojí především nižší čerpání léků s doplatky.

ČPZP: Ochranný limit překročilo více než 600 pojištěnců. Pojišťovna jim vrací milion korun
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Roční limit je pro dospělého stanoven na 5000 korun a je to maximální suma, kterou může maximálně zaplatit ze svého pacient za zdravotní péči. Pro děti do 18 let a seniory nad 65 let je ochranný limit poloviční. „I po dosažení limitu pojištěnec nadále doplácí, ale pojišťovna mu nadlimitní částku každé tři měsíce zpětně proplatí,“ vysvětluje mluvčí ČPZP Elenka Mazurová. 

Kvartální vyúčtování bude ČPZP  rozesílat v posledním srpnovém týdnu. „Přeplatky jsou pak převedeny na účet nebo poslány složenkou nejpozději do 60 dnů od konce zúčtovacího období,“ uzavírá mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je silná a stabilní instituce se sídlem v Ostravě a celorepublikovým působením. Má 1,2 milionu pojištěnců a patří mezi tři nejvýznamnější zdravotní pojišťovny v České republice.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…