ČRo Vltava dává do éteru i na web Havlovu Vernisáž s Karlem Krylem v hlavní roli

11.04.2014 14:50

Český rozhlas Vltava bude v sobotu 12. dubna ve 14 hodin vysílat vzácnou nahrávku Havlovy hry Vernisáž natočenou v  Rádiu Svobodná Evropa v roce 1977.  Roli disidenta Bedřicha si v ní zahrál Karel Kryl. Po odvysílání najdou posluchači hru až do 18. dubna on-line na webu stanice Vltava v záložce Hry a četba.

ČRo Vltava dává do éteru i na web Havlovu Vernisáž s Karlem Krylem v hlavní roli
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V den, kdy by Karel Kryl oslavil 70 let, ho Český rozhlas Vltava připomene také jako muže mnoha řemesel. Byl keramikem, básníkem, skladatelem, zpěvákem. V Rádiu Svobodná Evropa dokonce zastával místo sportovního redaktora a před rozhlasovým mikrofonem se představil i jako svérázný interpret: recitátor a herec. Stanice Vltava do svého programu zařadila slavnou Havlovu hru Vernisáž v unikátní produkci Českého oddělení Rádia Svobodná Evropa. Roli disidenta Bedřicha ztvárnil Karel Kryl, jeho hereckými partnery byli  Rozina Jadrná-Pokorná a Miroslav Patera.

Stanice Vltava připomene osobnost Karla Kryla také několika dalšími pořady.

sobota 12. 4. 2014

9.30 | Nepohodlný Karel Kryl 

O málo známých a často přehlížených stránkách života a díla jasnozřivého básníka a zpěváka rozmlouvají se svými hosty – senátorkou Eliškou Wagnerovou, publicistou Arnoštem Wagnerem, publicistou Martinem Štumpfem, filmovým režisérem Dušanem Rapošem a zpěvačkou Dášou Vokatou - Vladimír Hendrich a Vojtěch Klimt. Ze záznamu bude na Karla Kryla vzpomínat básník Ivan Martin Jirous. 

23.18 | Karel Kryl - malý velký písničkář

Hudební fórum, kterým bude spolu s autorkou pořadu Ivanou Radechovskou provázet Jiří Černý.

Neděle 13. 4. 2014

16.00 | Nebe dokořán

Místo, kde se víra stává inspirací. Děkuji, za to že miluji. Písně Karla Kryla, které otvírají nebe.

20.00 | Schůzky s literaturou

V akváriu srdce ryju do vorvaně. Pásmo nejen o rozhlasových dílech písničkáře, básníka a novináře Karla Kryla. Pásmo bude čerpat z rozhlasových i písemných vzpomínek těch, kteří Kryla znali, ale i z jeho knih, básní či autentických nahrávek jeho rýmovaných komentářů /rozhlásků z archivu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…