ČSSZ: Česko-slovenský poradenský den k důchodům již podesáté. Nyní v Uherském Hradišti

16.11.2018 16:26

Blíží se vám důchodový věk a pracovali jste nebo pracujete ve Slovenské a České republice? Chcete získat informace o svých důchodových nárocích v obou státech? Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) a slovenská Sociální pojišťovna (SP) pořádají další společný poradenský den k důchodům.

ČSSZ: Česko-slovenský poradenský den k důchodům již podesáté. Nyní v Uherském Hradišti
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Odborníci z obou institucí poradí ve čtvrtek 22. listopadu 2018, tentokrát na okresní správě sociálního zabezpečení (OSSZ) v Uherském Hradišti.

Cílem poradenského dne je poskytnout osobní konzultaci lidem, kteří získali doby důchodového pojištění na území Slovenské i České republiky. Na jednom místě se tak od kvalifikovaných odborníků z obou institucí mohou dozvědět, jaké jsou podmínky nároku na důchod v obou státech, jak mají postupovat při vyřizování žádosti o důchod, jaké doklady k podání žádosti potřebují, jakým způsobem se důchod z ČR na Slovensko a naopak vyplácí apod.

Skutečnost, že se po rozdělení ČSFR staly Česko i Slovensko od ledna 1993 samostatnými státy, měla dopad i do oblasti důchodů. Přiznávání všech druhů důchodů za odpracované roky ve společném státě má svá specifická pravidla, která jsou zakotvená ve smlouvě mezi ČR a SR. Pro lidi s pracovní historií z období společné federace je proto poradenský den ideální příležitostí, jak získat fundované informace mj. i o tom, jak se jim doby pojištění získané do 31. 12. 1992 započítají pro důchod.

Místo a čas, kdy se poradenský den koná:

  • OSSZ Uherské Hradiště, ulice Stojanova 484, Uherské Hradiště
  • čtvrtek 22. 11. 2018 od 9:00 do 12:00 hodin a od 13:00 do 16:00 hodin

Na konzultaci je nutné se předem objednat na telefonním čísle +420 572 539 196 či na e-mailu iva.dvouleta@cssz.cz. Lidé, kteří přijdou na konzultaci, by si neměli zapomenout občanský průkaz nebo cestovní pas a také doklady o svém důchodovém pojištění, případně korespondenci s oběma institucemi a další související dokumenty.

Poradenství bude poskytováno bezplatně.

Poradenské dny k „česko-slovenským“ důchodům se konají 2x ročně již od roku 2014, střídavě na území Slovenské a České republiky. Je o ně vždy velký zájem, protože klienti zde získají komplexní informace o svých důchodových nárocích a odpovědi na vše, co jim v souvislosti s jejich důchodem není jasné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…