ČT: Petr Dvořák byl potřetí zvolen do nejvyššího vedení Evropské vysílatelské unie

10.12.2018 22:50

Generální ředitel České televize Petr Dvořák byl dnes, na valné hromadě, zvolen do nejvyššího vedení Evropské vysílatelské unie (EBU). Ve Výkonném výboru bude působit až do roku 2020.

ČT: Petr Dvořák byl potřetí zvolen do nejvyššího vedení Evropské vysílatelské unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

„Česká televize se nyní stane součástí týmu nově zvoleného prezidenta EBU Tonyho Halla, generálního ředitele BBC, což nám umožní ještě intenzivnější součinnosti s nejvýznamnějšími médii veřejné služby v Evropě,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák, který ve vedení EBU působí od roku 2014, kdy se stal po šestnácti letech prvním zástupcem ČT, jenž ve vedení EBU zasedl, a dodává: „Média veřejné služby nyní stojí před množstvím výzev, které je možné z velké části řešit pouze na celoevropské úrovni. Proto jsem rád, že se budu moci i nadále podílet na jejich řešení a zároveň prosazovat zájmy našeho regionu.“

Valné shromáždění Evropské vysílatelské unie, v němž je zastoupeno všech šestapadesát členských zemí, po dvou letech volilo nové členy svého nejvyššího řídicího orgánu. Pozici v jedenáctičlenném výkonném výboru, jehož stěžejním úkolem je posilovat a hájit roli veřejnoprávních médií v Evropě, potřetí získal i generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Kromě České televize byli do výkonné Rady EBU zvoleni zástupci veřejnoprávních televizí z Itálie, Německa, Švédska, Turecka, Švýcarska, Vatikánu, Ruska a Portugalska.

Evropská vysílatelská unie je dnes nejvýznamnějším sdružením médií veřejné služby na světě. V tuto chvíli sdružuje 73 aktivních členů z 56 zemí. Přidruženy jsou k ní další desítky zemí z celého světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…