ČVUT: Fakulta stavební otevřela vlastní galerii

30.01.2018 22:10

Univerzitní galerie, kterou Fakulta stavební ČVUT zřídila v centrálním prostoru budovy, před zasedacími místnostmi děkanátu, zahájila svoji činnost v lednu výstavou Matějková/Sedláček/Ševčík. Trojice hodnotitelů fakultní fotografické soutěže „Tvýma očima“ tak zde poprvé představuje i vlastní tvorbu. Galerie chce dále svoje prostory nabízet pro výstavy na témata z oblasti výtvarného umění, umělecké fotografie, užitého umění a architektury, a to ve vazbě na zaměření fakulty.

ČVUT: Fakulta stavební otevřela vlastní galerii
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Ačkoli je galerie přímo v prostorách fakulty, výstavy v ní by neměly být ryze oborové. „Chceme otevřít dveře umělcům a nabídnout jim netypický prostor, kde mohou svoje díla prezentovat,“ vysvětluje Miloš Sedláček, pedagog z Fakulty stavební ČVUT a jeden z iniciátorů vzniku galerie. „Studentům tak nabídneme možnost setkat se s uměním přímo na fakultě. Zároveň se tu se zajímavými projekty budou moci prezentovat i oni sami.“

Prostor pro galerii před zasedacími místnostmi děkanátu byl zvolen jako místo, kde se setkávají odborníci i návštěvníci, probíhají zde odborné konference, zasedání vědecké rady, akademického senátu i další významné akce.

Více informací ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. V celkovém hodnocení obhájilo ČVUT svoje umístění na 601. – 800. příčce a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…