ČVUT: Vybírejte už nyní, čím chcete být

04.11.2016 12:11

Dvě unikátní, nově vznikající příležitosti ke studiu: letecké motory s GE a Průmysl 4.0. Dny otevřených dveří na Fakultě strojní ČVUT v Praze se blíží...

ČVUT: Vybírejte už nyní, čím chcete být
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Zájemce o studium na Fakultě strojní ČVUT v Praze, ale i rodiče potenciálních studentů zveme na Dny otevřených dveří. Ve středu 9. listopadu 2016 od 8.00 hodin proběhne Den otevřených dveří v hlavní budově FS v Dejvicích, Technická 4, Praha 6. Ve čtvrtek 10. listopadu 2016 od 8.30 hodin pak mohou návštěvníci zavítat na Den otevřených dveří v budově FS na Karlově náměstí 13, Praha 2.

Při návštěvě FAKULTY DOPORUČENÉ ZAMĚSTNAVATELI V ROCE 2015 a dle žebříčku Hospodářských novin NEJLEPŠÍ STROJNÍ FAKULTY čeká zájemce prohlídka fakulty včetně vybraných pracovišť a laboratoří, seznámení s průběhem přijímacího řízení a dále rovněž informace nejen o studiu, ale také o perspektivách absolventů fakulty. Více než na jiných vysokých školách se totiž právě zde na strojní fakultě snaží připravit studenty na nikoli jen strojařské aspekty jejich budoucího působení v praxi. „Proto jsem letos přišel s novým předmětem Kariéra v inženýrství, který má studenty naučit uvažovat podnikatelsky,“ říká k tomu děkan fakulty prof. Ing. Michael Valášek, DrSc. „Je totiž důležité nejen něco nového vyvinout, ale umět to také prodat – doslovně i v přeneseném slova smyslu.“

Co konkrétně zájemce čeká?

9. listopadu 2016 v budově FS v Dejvicích, Technická 4, Praha 6 (metro A, stanice Dejvická) se v rámci Dne otevřených dveří nabízejí dva termíny pro návštěvu fakulty - od 8.30 anebo od 11.00 hodin. V posluchárně D2-256 nejprve přivítá účastníky děkan prof. Ing. Michael Valášek, DrSc. Následovat bude přednáška proděkana pro pedagogickou činnost doc. Ing. Jana Řezníčka, CSc.

Program zakončí prohlídka několika pracovišť a laboratoří. Půjde o Ústav strojírenské technologie, Formula student CTU CarTech, Ústav mechaniky, biomechaniky a mechatroniky, Ústav procesní a zpracovatelské techniky a Ústav přístrojové a řídicí techniky, ale i o 3D projekci GE leteckého motoru v posluchárně D1-366.

Ve vestibulu Fakulty strojní bude také expozice věnovaná Průmyslu 4.0, pro který od letošního akademického roku fakulta připravuje studenty v navazujícím magisterském programu.

Během dne se představí také někteří průmysloví partneři Fakulty strojní.

10. listopadu 2016 v budově FS na Karlově náměstí 13, Praha 2 (metro B, stanice Karlovo náměstí) začne program Dne otevřených dveří v 9.00 hodin v posluchárně A-214 přednáškou proděkana doc. Ing. Jana Řezníčka, CSc. Dále pak bude možné si prohlédnout Ústav letadlové techniky, Ústav materiálového inženýrství a Ústav řízení a ekonomiky podniku.

Zástupci fakulty na Dnech otevřených dveří rádi odpovědí na jakékoli otázky. U nich se lze také přihlásit na individuální prohlídku laboratoří fakulty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…