ČeSU: Spuštění studentského hodnocení středních škol a gymnázií

02.10.2013 8:08

Studenti a absolventi středních škol a gymnázií mohou ohodnotit své školy. Dnes startuje druhý ročník studentského hlasování

ČeSU: Spuštění studentského hodnocení středních škol a gymnázií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Česká studentská unie (ČeSU), největší studentská síť v České republice, spouští druhý ročník studentského hodnocení středních škol a gymnázií pod názvem Střední Roku a Gympl Roku. Projekt má poskytnout školám zpětnou vazbu přímo od jejich studentů a absolventů.

Smyslem projektu je sestavit žebříčky středních škol a gymnázií z pohledu studentů a absolventů a srovnat je s ostatními školami v České republice. Podle těchto žebříčků se mohou rozhodovat budoucí středoškoláci a jejich rodiče, na kterou školu se přihlásit. Pohled studentů a absolventů je podle názoru pořadatelů, členů České studentské unie zásadní a může vypovídat o kvalitě školy více, než žebříčky výsledků státních maturit.

„Pozitivní ohlasy na projekt z loňského roku nám potvrdili, že o studentské hodnocení je velký zájem. Pohled studenta v různých hodnoceních chyběl a my ho poskytujeme,“ vysvětluje důvody, proč projekt vznikl, Zuzana Věšínová, tajemnice České studentské unie.

A jak studenti a absolventi mohou hodnotit svoji spokojenost se školou? Jednoduše – podle pěti kritérií:

  • Zda mají studenti na škole zajímavé předměty.
  • Zda jsou vyučující schopni zajímavě vyložit látku.
  • Zda je škola dostatečně prakticky připravila do pracovního procesu.
  • Zda je na škole možnost realizace a zapojení se do studentských nápadů a projektů.
  • Jací jsou jejich spolužáci.

Hlasování právě probíhá na www.StredniRoku.cz a www.GymplRoku.cz, kde jsou i loňské žebříčky a končí 25. listopadu 2013.

O České studentské unii (ČeSU)

Česká studentská unie (ČeSU) je největší studentskou sítí v České republice. Zastřešuje tisíce studentů a desítky studentských unií a organizací z vysokých škol různých směrů, od ekonomických a technických, po lékařské, právnické, zemědělské a další.

Tato studentská síť každoročně pořádá mnoho desítek aktivit s dopadem na stovky tisíc vysokoškoláků. Od provozování studentských médií a pořádání odborných přednášek až po studentské majálesy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…