Celní správa: Anabolika v zásilkách jsou na vzestupu

03.03.2017 12:29

Ruzyňští celníci zaznamenali v poštovní přepravě na celní poště v Praze 5 výrazný nárůst nelegálních dovozů přípravků s hormonálním účinkem. Za první dva měsíce letošního roku jde již o 26 záchytů oproti 9 případům v loňském roce.

Celní správa: Anabolika v zásilkách jsou na vzestupu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci anabolika nacházejí při běžných kontrolách poštovních zásilek i za pomoci rentgenu. Nejčastěji se jedná o různé tablety, kapsle, ampule nebo lahvičky s obsahem účinných látek Dehydroepiandrosterone, Testrogain, Methandieone, Oxandrolone nebo Clenbuterol.

Dehydroepiandrosterone neboli DHEA je steroidní hormon.Vysoké dávky mohou způsobit agresivitu, podrážděnost, poruchy spánku a růstu těla. K dalším nežádoucím účinkům patří akné, problémy srdečního rytmu, problémy s játry, vypadávání vlasů (z vlasové pokožky) nebo mastná pleť.

I když je tento steroidní hormon volně dostupný v některých státech mimo Českou republiku, jeho dovoz je možno klasifikovat jako trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…