Celní správa: Během čtyř let zvládli prodat drogy za miliony korun

27.08.2022 21:19 | Zprávy

Celníci protidrogového oddělení odboru pátrání Hradec Králové Generálního ředitelství cel prověřovali od ledna letošního roku podezření z páchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se měly dopouštět minimálně dvě osoby.

Celní správa: Během čtyř let zvládli prodat drogy za miliony korun
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V závěru akce pod krycím názvem „KUVERT“ provedli celníci v Praze a na Benešovsku tři domovní prohlídky a dvě prohlídky jiných prostor a pozemků. V domě, v bytech a ve vozidlech zajistili jednu „outdoor“ pěstírnu konopí, 900 g marihuany, 30 g kokainu, předměty používané k odesílání drog, 200.000 Kč na účtu, kryptoměny v hodnotě 7 250 EUR, dva osobní automobily a dva motocykly v přibližné hodnotě 1 600.000 Kč, finanční hotovost ve výši 38 000 Kč, tři střelné zbraně, bezmála dva tisíce kusů střeliva a další důkazní materiály. V průběhu trestního prověřování byl zadokumentován prodej kokainu a marihuany v hodnotě více než 2 mil. Kč. Celkový uskutečněný prodej uvedených omamných látek prostřednictvím latentních sítí lze odhadovat v hodnotě 8.000.000 Kč.

Závěrečná část operace vyvrcholila začátkem srpna. Celníci ve spolupráci s kolegy PČR SKPV Praha I zadrželi dvě osoby české státní příslušnosti.  Prokazatelně zadokumentovali, že osoby prodávaly a distribuovaly sofistikovaným způsobem poštou své zboží i do celé Evropské unie. Nelegální činností se zabývaly několik let.

Obě osoby jsou v současné době ve vazbě. Za spáchání tohoto trestného činu hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na 10 let.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 176 potvrzených případů lymeské boreliózy

20:48 KHS Jihočeského kraje: 176 potvrzených případů lymeské boreliózy

Jihočeští hygienici letos evidují k 24. kalendářnímu týdnu celkem 176 nahlášených a potvrzených příp…