Celní správa: Celníci zabránili nelegální přepravě 18 tun odpadů

14.06.2020 16:51

Kamion s více než 18 tunami odpadů zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly zaměřené na přeshraniční přepravu odpadů.

Celní správa: Celníci zabránili nelegální přepravě 18 tun odpadů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci prováděli běžné kontroly zaměřené na přeshraniční přepravu odpadů, a to na silnicích v působnosti Celního úřadu pro Olomoucký kraj. V druhé polovině května si vytipovali ke kontrole nákladní vozidlo s českou státní poznávací značkou. Kamion převážel odpady z Německa do České republiky. Jízdní souprava přepravovala bílý zapáchající prášek v „big bag“ vacích, což bylo v rozporu s uvedenými údaji v průvodních dokladech. Tam bylo uvedeno, že se jedná o čistý plast a pryž. Celníci vozidlo odstavili.

Rozpor mezi převáženým druhem odpadu a údaji uvedenými v průvodních dokladech kamionu šetřilo Ministerstvo životního prostředí ČR a Česká inspekce životního prostředí. Správní orgány podezření z porušení podmínek pro přepravu přeshraničního odpadu potvrdily.

Zadržený odpad s bílým práškem celníci vrátili zpět do země původu, tedy do Německa. Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…