Celní správa: Další odhalený pašerák s kokainem na letišti

01.12.2018 18:31

Na Letišti Václava Havla v Praze Ruzyni odhalili celníci další zásilku kokainu. Tentokrát drogu pašoval ve svém zavazadle 25letý cizinec, který přicestoval na lince Rio de Janerio – Lisabon – Praha.

Celní správa: Další odhalený pašerák s kokainem na letišti
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákova zavazadla nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudila pánská kožená cestovní taška, která vykazovala znaky dvojitého dna. Detekční zkouška provedená při vlastní fyzické kontrole na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivně reagovala na kokain.

Celkem bylo zajištěno ve dvojitém dnu zavazadla celkem 6400 g drogy včetně obalového materiálu. Přesné množství bude zjištěno dodatečnou komplexní odbornou expertízou.

Zda byla droga určena pro tuzemský trh nebo měla pokračovat dále do zahraničí je předmětem dalšího šetření.

Pašerák byl předán Národní protidrogové centrále Policie ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…