Celní správa: Jihočeský kraj na druhém místě v zajištěných chybně značených tabákových výrobcích

16.04.2022 18:18 | Tisková zpráva

Začátkem měsíce dubna provedli příslušníci Celní správy České republiky celorepublikovou kontrolní akci s názvem „OHAŘ III.“, která byla zaměřena primárně na značení tabákových výrobků v příhraničních oblastech, kamenných provozovnách a tržnicích.

Celní správa: Jihočeský kraj na druhém místě v zajištěných chybně značených tabákových výrobcích
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Kontrolní akce byla realizována v souvislosti se změnou sazby spotřební daně u tabákových výrobků ke dni 1.4.2022, kdy tím došlo ke změně tabákové nálepky (nově s písmenem G) a tedy konečné ceny pro spotřebitele.

Jihočeští celníci v rámci této kontrolní akce zajistili v celkem 7 provozovnách 1662 krabiček cigaret, celkem tedy 33806 cigaret. Zajištěné krabičky s cigaretami, na nichž byly tabákové nálepky se starým označením (pod písmenem V, Z a F), byly zajištěny jako cigarety značené nesprávným způsobem podle § 115, odst. 3 zákona o spotřebních daních.

U tabákových výrobků značených nesprávným způsobem lze uložit tomu, kdo tyto výrobky skladuje nebo prodává, sankci až do výše 10.000.000,- Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…