Celní správa: Místo autodílů vezl z Polska drogy a prekurzory k jejich výrobě

24.02.2019 18:10

Dne 21. února v podvečer prováděla hlídka královéhradeckých celníků běžnou kontrolní činnost v příhraničí s Polskem. Ke kontrole si vytipovala osobní automobil, který řídil jednatřicetiletý Čech.

Celní správa: Místo autodílů vezl z Polska drogy a prekurzory k jejich výrobě
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Poté co odpověděl negativně na standardně položenou otázku, zda veze tabák, alkohol, cigarety, větší množství léčiv, marihuanu nebo jiná narkotika, požádali jej celníci o zpřístupnění kabiny vozidla a zavazadlového prostoru. Muž tak učinil dobrovolně a celníkům na místě sdělil, že v Polsku sháněl autodíly.

Služební fena, speciálně vycvičená na vyhledávání omamných a psychotropních látek, však záhy s jistotou označila přítomnost drog. Při osobní prohlídce našli celníci ve vnitřních kapsách jeho vesty 8,7 g pervitinu včetně obalu, 4,8 gramy marihuany a 3 tablety extáze. Za sedadlem spolujezdce během kontroly vozu dále 2 kartonové krabice, které ukrývaly 1300 tablet léku Apselan, jenž je drogově závislými zneužíván k výrobě pervitinu.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí muži trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Královéhradečtí celníci odhalili v minulém roce téměř 19 tisíc tablet léků zneužívaných k výrobě drog, 507 gramů pervitinu, 825 gramů hašiše nebo například 145 tablet extáze. Pašeráci se je snažili ukrývat v konstrukčních dutinách vozidel nebo v osobních zavazadlech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne