Celní správa: Z metropole zmizela další nelegální herna

15.09.2017 20:08

13. září v odpoledních hodinách provedli pražští celníci další kontrolní akci zaměřenou na provozování nelegálního hazardu v metropoli. Tentokrát si ke své kontrole vytipovali hernu v Praze 4 – Pankráci a šli najisto. Odvezli odtud osm výherních hracích automatů, finanční hotovost ve výši 141.900,- Kč, klíče, čipové karty, žetony a další věci, které sloužily k nelegální hře. Od začátku roku pražští celníci zajistili již 278 výherních hracích přístrojů, jedenáct stolů pro živé hry, šest rulet a více než dva miliony korun v hotovosti.

Celní správa: Z metropole zmizela další nelegální herna
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Jako v mnoha předešlých případech, nelegální automaty byly ukryty za dveřmi, jež se daly otevřít pouze pomocí speciálního čipu, který byl k mání u obsluhy herny. Herny se v mnoha případech tváří jako zcela legální provozovny, u vstupních dveří bývají mnohdy dva nebo tři automaty, na které má provozovatel povolení, ovšem ty další ilegální, bývají např. za tajnými dveřmi nebo za plentou. Dále se herny tváří jako dobročinné spolky, kdy případná prohra hráče je vlastně tzv. „příspěvek spolku" nebo jako hráčské kluby, kdy každý návštěvník má svoji vlastní členskou kartu. Celníci se rovněž setkali s pokusem, jak skrýt nelegální hazard, že automaty nebo rulety jsou malých uzavřených prostorech  a za použití běžných prostředků je nelze z místnosti vynést. Ani tyto pokusy však u celníků neuspějí, v těchto případech přichází na řadu bourání zdí a rozšiřování vstupu.

Podobné razie budou na území metropole probíhat i nadále.

Provozovatelé hazardních her, kteří nemají řádné povolení od ministerstva financí, se vystavují pokutě až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého vybavení a zařízení, které k nelegálnímu hazardu slouží.

Dozorovou činnost nad hazardními hrami vykonává celní správa od začátku letošního roku, kdy vstoupil v platnost nový zákon o hazardu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…