Celní správa: Závadný kebab i tabákové výrobky

08.07.2022 16:48 | Tisková zpráva

Ústeckým celníkům se v uplynulých dnech podařilo při silniční kontrole odhalit bezmála tunu masa, přepravovaného v nevhodných podmínkách, i neznačené tabákové výrobky v hodnotě téměř 400 tisíc korun.

Celní správa: Závadný kebab i tabákové výrobky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V úterý krátce před 14. hodinou zastavila mobilní hlídka celníků na komunikaci č. II/263 v katastru obce Česká Kamenice nákladní vozidlo Mercedes Benz české imatrikulace. Kontrolou nákladového prostoru celníci zjistili, že se uvnitř nachází 42 kusů balení „zmrazeného“ masa. Podle předložených dokladů se jednalo o 867 kg kebabu, který byl vzhledem k tropickým letním teplotám, přepravován v nevyhovujících podmínkách. Chladící zařízení na vozidle bylo asi nefunkční, jelikož místo přepravní teploty minus 18 stupňů Celsia udávané v dokladech, se teplota v útrobách vozidla pohybovala pocitově v kladných číslech.

Celníci kontaktovali krajskou veterinární správu, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá. Ta na místo vyslala své inspektory. Po společné podrobné prohlídce a zjištěných skutečnostech si pracovnice veterinární správy případ na místě převzaly. Zboží zajistily a rozhodly o znehodnocení živočišných výrobků pomoci potravinářské barvy a následné likvidaci v kafilérii.

Zásilka bezmála tuny závadného masa se díky spolupráci obou kontrolních složek ke koncovým spotřebitelům nedostala.

O pár hodin později na komunikaci č. I/62 v katastru obce Hřensko si hlídka celníků vytipovala ke kontrole modré vozidlo zn. Volkswagen Sharan, jehož osádku tvořili dva muži. Celníci na zadních sedadlech a v zavazadlovém prostoru odhalili krabice s cigaretami různých značek a igelitové tašky se zahřívanými tabákovými výrobky. Vše bez platných tabákových nálepek. Celníci 64 584 kusů cigaret a 1,7 kg zahřívaných tabákových výrobků v hodnotě téměř 400 tisíc korun zajistili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Infocentru  Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

11:46 ČEZ: V Infocentru Elektrárny Ledvice se rozhodně nudit nebudete

Že „Elektřina není nuda“ se mohou přesvědčit, a sami si i vyzkoušet, sobotní návštěvníci Informačníh…