Celní úřad pro Pardubický kraj: Ve výběru cla, daní a poplatků pardubičtí celníci překonali sami sebe

05.02.2022 9:45 | Tisková zpráva

I v roce 2021 byli pardubičtí celníci ve výběru cel a daní velmi úspěšní. Podařilo se jim výrazně překročit pomyslnou příčku 7 miliard korun.

Celní úřad pro Pardubický kraj: Ve výběru cla, daní a poplatků pardubičtí celníci překonali sami sebe
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

 V celkovém součtu vybrali na cle, daních a poplatcích 7,760 miliard korun, a přispěli tak do státního rozpočtu částkou 7,460 miliard korun. Téměř 300 milionů vybraných na cle bylo odvedeno do rozpočtu Evropské unie. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Pardubičtí celníci inkasovali na cle, daních a poplatcích v souhrnu o miliardu korun více než v roce předcházejícím. Nejvyšší podíl ve výběru daní spadá pod spotřební daně, kde celková částka inkasa přesahovala 7,220 miliard korun. Daň z minerálních olejů představovala nejvyšší podíl inkasa ve výši 7,130 miliard korun.  Z produkce „národního nápoje“ piva byla inkasována spotřební daň ve výši 34 miliónu a z lihu pak spotřební daň v celkové výši 27 milionů. Spotřební daň ze zemního plynu a z elektřiny vybraná pardubickými celníky činila přes 20 milionů. Zbylé 2 miliony byly získány z vybraných výrobků podléhajících spotřební dani z vína, tabákových výrobků  a pevných paliv. 

Z třetizemního zboží, tedy zboží dovezeného mimo území Evropské unie, vybrali pardubičtí celníci za rok 2021 částku 397 milionů korun na cle a více než 2 miliony na dani z přidané hodnoty. Suma v celkovém přepočtu činila o více než 104 milionů více než v předchozím roce.

Od roku 2006 přispívá do státního rozpočtu v rámci kompetencí celní správy také dělená správa. V jejím rámci bylo v loňském roce vybráno 141 milionů korun. Stejně jako v minulých letech zinkasovala celní správa nejvíce peněz na poplatcích z odebrané podzemní vody, a to částku 50 milionů korun, a z poplatku dle zákona o ovzduší 36 milionů korun. Pokuty vybrané pardubickým celním úřadem dosáhly částky 19 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…