Celní úřad pro Zlínský kraj bilancoval výsledky kontrol letošního roku

12.08.2015 13:39

Celní úřad pro Zlínský kraj uskutečnil v 1. pololetí roku 2015 celkem 3 289 kontrol dohledu, přičemž tento počet případů převážně zahrnoval provedené kontroly na pozemních komunikacích.

Celní úřad pro Zlínský kraj bilancoval výsledky kontrol letošního roku
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

Uvedený počet kontrol obsáhl 337 zjištěných případů porušení právních předpisů, za které bylo uloženo 165 blokových pokut v celkové výši 295 400 Kč, 29 uložených kaucí v celkové hodnotě 1 560 000 Kč, a řada případů byla předána ke správnímu řízení.

Porušení se vyskytovalo zejména v oblasti stanovené nejvyšší povolené hmotnosti a oblasti vybraných výrobků (příkladem líh, lihoviny, pohonné hmoty) v návaznosti na prokázání jejich zdanění.

Celní úřad v rámci prevence upozorňuje na nedostatečné, či mnohdy zcela absentující, doklady při přepravě vybraných výrobků.  Tento apel směřujeme především k přepravcům zboží, kteří musejí mít při převozu vždy doklady prokazující zdanění tohoto zboží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…