Cena ČEZ zůstává fotbalistům Olešníku

19.07.2015 12:48

Hlavní cena ČEZ, šek v hodnotě 15 tisíc korun na nákup sportovního vybavení, zůstává po sobotním 13. ročníku Memoriálu Miloslava Ježka v Olešníku na Českobudějovicku domácím fotbalistům. Ti sice ve finále podlehli na penalty Rys Dream Teamu, celku speciálně složenému pro tento turnaj, jehož tradičním partnerem je Jaderná elektrárna Temelín, lídrem „týmů snů“ je ovšem Zbyněk Rys, fotbalista, který letos FK Olešník opouští. Třetí skončil celek Hluboké nad Vltavou před týmem z Dřítně.

Cena ČEZ zůstává fotbalistům Olešníku
Foto: Lenka Pokorná
Popisek: Předzápasová rozcvička borců z hostujícího celku Old Boys Jirkov.

„Memoriál Miloslava Ježka vznikl před třinácti lety na počest našeho tragicky zesnulého spoluhráče. Hlavním účelem celého turnaje není až tak fotbal, ale především setkání přátel a kamarádů, které mimo jiné spojuje zelený trávník,“ uvedl předseda pořádajícího fotbalového klubu FK Olešník Slavomír Vařák.

Zatímco tribuna zdejšího fotbalového stadiónu zela v tropickém vedru při teplotách dosahujících 35 stupňů Celsia prázdnotou, stovky diváků sledovaly souboje fotbalistů z těsného sousedství olešnické ČEZ letní plovárny. Tu totiž dělí od trávníku, jehož kvalitu by mohly fotbalistům z Olešníku závidět leckteré celky z nejvyšší soutěže, pouze drátěný plot, který brání létání míčů až do zdejších bazénů.

Název plovárny není náhodný, stejně jako zdejší fotbalový stadión, či třeba zmodernizovaná a rozšířená požární zbrojnice, vyrostla díky příspěvkům Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ. „Milión korun jsme získali od Skupiny ČEZ také na zateplení mateřské školy a výměnu zdroje tepla, 300 tisíc korun na vybudování klubovny v Nové Vsi, 200 tisíc korun na zateplení obecních bytů v budově základní školy, další desetitisíce korun získáváme pravidelně na pořádání sportovních, kulturních a společenských akcí v rámci Oranžového roku a tak bych mohl pokračovat. Spolupráce s elektrárnou je pro obec velmi důležitá,“ konstatoval starosta Olešníku na Českobudějovicku Jaroslav Pavlica.

Na zdejším stadiónu v sobotu nechyběl ani olešnický odchovanec, fotbalový útočník a reprezentant, v současnosti hráč AC Sparta Praha a nejlepší střelec posledních čtyř prvoligových sezón David Lafata. „Jsem tady, protože z Olešníka pocházím. Začínal jsem tady s fotbalem a mám tu spoustu přátel, kamarádů a známých. Předpokládám, že až jednou budu končit svoji fotbalovou kariéru, bude to znovu tady. Tady jsem začínal a tady bych rád i skončil,“ svěřil se Lafata.

Ještě před zahájením vlastního turnaje se divákům na hřišti představili „staří chlapci“. Tým Old boys Olešník sice své soupeře z Old Boys Jirkov z Vysoké Pece u Chomutova zdolal drtivě 9 : 0, Vysokopečtí přesto dobrou náladu neztratili. „V rámci Memoriálu Miloslava Ježka jezdíme už třetím rokem do Olešníku slavit narozeniny svého kamaráda a předsedy zdejšího klubu Slávy Vařáka. Půlka z nás jsou komedianti a muzikanti, takže živou hudbu po ukončení turnaje obstaráme sami,“ prozradil „týmový lékař“ Old Boys Jirkov Jaroslav Blaško.

Olešník má spolu se dvěma místními částmi, Chlumcem a Novou Vsí, zhruba 760 obyvatel. Fotbal se zde začal organizovaně hrát v letech 1928 - 1930. Pod názvem FK Olešník působí klub od roku 2010. Jeho tým mužů je nováčkem krajského přeboru, nově zde letos vznikla také přípravka pro nejmenší fotbalisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …