Česká obchodní inspekce: Dva z pěti prodejců Flory Olomouc porušili zákon

28.10.2017 15:17

Česká obchodní inspekce Moravskoslezského a Olomouckého kraje uskutečnila stejně jako každý rok kontrolní akci na mezinárodní zahradnické výstavě Flora Olomouc. Porušení právních předpisů zjistila u více než 40% kontrolovaných subjektů.

Česká obchodní inspekce: Dva z pěti prodejců Flory Olomouc porušili zákon
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Olomouckého kraje provádí každoročně kontroly na jedné z našich největších zahradnických výstav, která se koná v Olomouci. I v letošním roce se zaměřila na jarní, letní a podzimní etapu konání, kdy provozovatelé nabízeli a prodávali různý sortiment, jako jsou například zahradnické potřeby, květiny, ovoce a zelenina, koření, hračky, textil, cukrovinky, občerstvení, frgály, keramika, proutěné výrobky a potřeby pro zvířata. Součástí akce ČOI byla také kontrola restaurace v blízkosti výstaviště.

Inspektoři uskutečnili celkem 43 kontrol a v 18 případech shledali porušení právních předpisů (42%). Závady se týkaly porušení zákona o ochraně spotřebitele a zákona o České obchodní inspekci. Mezi nejčastější zjištění patřilo nedodržení správné míry či hmotnosti, nesprávné účtování, nedodržení správného značení výrobků, neoceňování výrobků a používání úředně neověřených měřidel.

Česká obchodní inspekce Olomouckého kraje vydala za nedodržení právních předpisů v 9 případech pokuty na místě v celkové výši 10 000 Kč a v 9 případech bude pokuta uložena ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…