Česká obchodní inspekce: V listopadu vyhověly všechny odebrané vzorky pohonných hmot

02.01.2021 16:59

Česká obchodní inspekce kontrolovala v listopadu kvalitu pohonných hmot na čerpacích stanicích v ČR. Odebrala 283 vzorků a všechny vyhověly jakostním požadavkům.

Česká obchodní inspekce: V listopadu vyhověly všechny odebrané vzorky pohonných hmot
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce kontrolovala v listopadu 2020 kvalitu pohonných hmot na tuzemských čerpacích stanicích. V měsíci listopadu 2020 odebrala celkem 283 vzorků pohonných hmot. Všechny vzorky vyhověly stanoveným jakostním požadavkům.

Oproti měsíci říjnu bylo v listopadu zaznamenáno zlepšení u motorové nafty z 2,2 % na 0,0 %, jelikož v říjnu nevyhověly dva vzorky motorové nafty.

Vzorky směsného paliva SMN 30 a FAME vzhledem k vývoji na trhu s pohonnými hmotami nebyly v měsíci listopadu 2020 odebrány.

Biopaliva v pohonných hmotách

Ve sledovaném období byl kontrolován obsah methylesterů mastných kyselin u 135 vzorků motorové nafty. Obsah ethanolu v automobilových benzinech byl zkontrolován u 107 vzorků. Laboratorními rozbory nebylo zjištěno překročení přípustné horní hranice obsahu biosložek u odebraných vzorků sledovaných motorových paliv.

Výsledky kontroly jakosti pohonných hmot podle inspektorátů:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…