Česká pošta: Balíkovna trhá rekordy

11.12.2021 19:07 | Tisková zpráva

Balíkovna si užívá svou spanilou jízdu, jelikož počet podání zásilek předčil očekávání.

Česká pošta: Balíkovna trhá rekordy
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V září Česká pošta rozšířila Balíkovny na všechny své pobočky a tento krok se jí opravdu vyplatil. Lidé by si mohli touto formou v prosinci vyzvednout až 1,5 milionu zásilek. Za celý rok 2021 přes Balíkovnu projde necelých sedm milionů balíků, loni to byly tři miliony.

„Díky rozšíření počtu výdejních míst se v průběhu roku počet podání pohyboval mezi 300 až 400 tisíci zásilkami, což je zhruba dvojnásobek ve srovnání s loňskem. Nicméně s blížícími se Vánocemi byla Balíkovna v listopadu využita takřka milionkrát a optimistický předpoklad na prosinec byl 1,2 milionu kusů podaných balíků. Počty denních podání nám napovídají, že by jich však mohlo být ještě více. Je zřejmé, že se tato naše služba těší u klientů stále větší oblibě a při nákupu v e-shopech využívají pro dodání zásilek právě tuto službu. Za to bych jim chtěla touto cestou poděkovat,“ říká ředitelka Balíkovny Lenka Kristová.

V letošním roce se Balíkovna stala nejrychleji rostoucí sítí výdejních míst v České republice. Je dostupná na více než 3000 poštách a poštách Partner, další 2000 Balíkoven jsou k dispozici u externích partnerů České pošty. Dohromady jich tak mohou zákazníci využívat více než 5000.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…