Česká pošta: Doručujeme ty zásilky z Číny, které dostaneme do přepravy

26.03.2020 7:33

Česká pošta doručuje svým zákazníkům v České republice zásilky z Číny a čínských e-shopů zásilky, které ze zahraniční přepravy dostane v České republice do přepravy, za kterou je zodpovědná. Pokud zahraniční e-shop není kvůli současným limitům v mezinárodní přepravě schopen dopravit zásilku po řádném objednání svým zákazníkem do přepravy, na kterou by měla Česká pošta vliv, nemůžeme garantovat její doručení adresátovi v České republice.

Česká pošta: Doručujeme ty zásilky z Číny, které dostaneme do přepravy
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Denní průměr zpracovaných zásilek, které mají odesilatele v Číně, v běžném období je ve vnitřní logistice České pošty 100 tisíc kusů. V současné době zpracováváme necelých 18 tisíc zásilek z Číny denně a objemy zatím stále klesají. Podle informací České pošty ze čtvrtka 19. března je na přepravních uzlech v Číně připraveno 1,5 milionu zásilek, které mají adresáty v České republice. Tento objem logicky naopak roste. Vzhledem k nedostatečným mezinárodním přepravním kapacitám není nyní jasné, kdy budou tyto zásilky z Číny odeslány, aby mohly být Českou poštou dodány tuzemským adresátům.

Nadále platí opatření České pošty, že kvůli přepravním kapacitám zahraničních poštovních operátorů nepřijímá zásilky určené adresátům v Číně, protože nemůže garantovat jejich včasné dodání.

Všechna tato opatření se dále týkají následujících zemí: Izrael, Írán, Jižní Korea, Arménie, Azerbajdžán, Uzbekistán, Kypr, Gruzie, Rusko, Nový Zéland, Peru, Senegal, Rwanda, Kajmanské ostrovy, Tunisko, Moldavsko, Lotyšsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…