Česká pošta: I letos využijí Ježíškovu poštu desetitisíce zájemců

04.12.2019 12:34

K Vánocům na České poště již tradičně patří i tzv. Ježíškova pošta na poště Partner na Božím Daru. Ta letos už po šestadvacáté zahájila svůj provoz 1. prosince.

Česká pošta: I letos využijí Ježíškovu poštu desetitisíce zájemců
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Letošní příležitostné razítko s textem BOŽÍ DAR a motivem plovoucích lodiček z ořechových skořápek navrhnul stejně jako v loňském roce výtvarník a grafik Pavel Sivko. Po celý rok mohou děti i dospělí vkládat do speciální schránky v prostorách infocentra a pošty Partner na Božím vánoční přání a právě v posledním měsíci roku jsou všechna oražena tímto razítkem a rozeslána adresátům. Razítko bude používáno od 1. 12. do 23. 12. 2019.

Pokud toužíte získat „ježíškovské“ razítko, stačí když své dopisy či pohledy vhodíte do „ježíškovské“ schránky nebo předáte přímo na přepážce pošty Partner. Pokud nemáte cestu kolem, pohledy či dopisy s nalepenou známkou, nadepsanou adresou a pozdravem můžete vložit do obálky a zaslat na Boží Dar. Tam obálku otevřou, vložené zásilky orazí a přijmou je do přepravy. Adresáti pak obdrží vánoční pohled s vánoční známkou a příležitostným razítkem. V loňském roce rozeslal Ježíšek z Božího Daru téměř 70 tisíc pohlednic a více než 2,5 tisíce pohlednic o celkové hmotnosti 315 kg.

Česká pošta v předvánočním čase připravuje každoročně hned několik příležitostných razítek. Jedním z dalších je tradiční razítko pro poštu Brno 1. Příležitostné poštovní razítko s textem "Tradiční Vánoce v Brně, Brno 1" k příležitosti letošních vánočních svátků, vytvořil Jaroslav Punčochář. V obrazu razítka je věž Staré radnice v Brně a sněhové vločky. Bude oráženo poštou 601 00 Brno 1 v termínu 29. 11. – 27. 12. 2019.

Již třetím rokem je možné získat otisk příležitostného razítka, které symbolizuje příchod Betlémského světla do České republiky a to na poštách Praha 1, Brno 2 a Olomouc 8. V obrazu razítka je stylisticky ztvárněné Betlémské světlo a skautská lilie. Razítka se budou orážet na výše uvedených poštách 21. 12. – 23. 12. 2019. Autorem razítek je Miloslav Bláha.

A konečně na Poště Praha 012 – Hrad, můžete také již tradičně získat příležitostné poštovní razítko s textem "PF 2020 Praha 012 – Hrad", a to k příležitosti oslav Nového roku, v obrazu razítka je stylisticky znázorněn kalendář s daty 31. a 1. Orážet se bude 20. 12. 2019 - 2. 1. 2020. Autorkou razítka je Iveta Holešová.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…